Semne ca esti perfectionista in relatia de cuplu si cum te afecteaza negativ

Semne ca esti perfectionista in relatia de cuplu si cum te afecteaza negativ
Semne ca esti perfectionista in relatia de cuplu si cum te afecteaza negativ

Daca prin natura ta esti o femeie perfectionista, este posibil ca aceasta trasatura sa fie reflectata si in relatia de cuplu.

Semne ca esti perfectionista in relatia de cuplu si cum te afecteaza negativ. Daca prin natura ta esti o femeie perfectionista, este posibil ca aceasta trasatura sa fie reflectata si in relatia de cuplu. In termeni psihologici, perfectionismul este de fapt anxietate deghizata in productivitate. Cauti mereu ca totul sa iasa ireprosabil. Nu poti incheia un lucru, pana ce nu iese fix asa cum ti l-ai imaginat. Ai tendinta de a munci mult prea mult, astfel incat sa obtii un rezultat impecabil.

Si daca nu se intampla asta, esti dezamagita. Perfectionismul pare o calitate la prima vedere, insa poate fi daunator. Cand aduci perfectionismul in relatie, este posibil ca lucrurile sa se degradeze rapid. Iata care sunt semnele ca dai dovada de perfectionism in relatie:

Nu iti arati entuziasmul, sa nu pari prea interesata, iti e frica

In special cand te afli la inceputul unei relatii, adesea iti stapanesti entuziasmul.

Desi il placi foarte mult pe noul partener, nu vrei sa il lasi sa vada cat esti de interesata. Gandesti ca asta te-ar putea face vulnerabila si...imperfecta. Preferi astfel sa iti suprimi bucuria si sa pari femeie puternica, perfecta.

Semne ca esti perfectionista in relatia de cuplu si cum te afecteaza negativ
Semne ca esti perfectionista in relatia de cuplu si cum te afecteaza negativ[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Gandesti ca trebuie sa fii partenera ideala pentru a primi iubire si atentie

s-ar putea sa ai o stima de sine foarte fragila, desi nu iti dai seama. Te straduiesti sa fii iubitaa ideala, aratand astfel ca meriti afectiune, apreciere si atentie. Poti ajunge la a face doar sacrificii pentru bunastarea celuilalt.

Nu iti exprimi nevoile, din frica de a parea „needy”

Cumva, in trecutul tau, s-a imprimat ideea conform careia daca iti exprimi nevoile intr-o relatie, vei parea dificila ori vei reprezenta o povara.

Asa ca preferi sa te ascunzi in spatele perfectionismului, ca sa nu creezi neplaceri. Vei ajunnge astfel sa te neglijezi.

Citeste si: Muschiul intuitiei se poate antrena prin acest exercitiu simplu, dar revelator

Nu iti exprimi emotiile de teama sa nu pari complicata

O femeieperfectionista, care isi ascunde necesitatile, probabil isi ascunde si emotiile. Este posibil sa te surprinzi adesea evitandu-ti propriile sentimente, ca sa iti pastrezi reputatia de femeie perfecta.

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Georgiana Lobonț despre momentele de cumpănă din familie și gestionarea lor. „Nu vedem doar roz! Sunt unele lucruri care trebuie ținute acasă!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies