Semne ca suferi de epuizare mentala si trebuie neaparat sa iei o pauza

Semne ca suferi de epuizare mentala
Semne ca suferi de epuizare mentala

Trupul tau pare sa functioneze ok si totusi tu nu te simti deloc bine? Ai cumva sentimentul ca nivelul tau de energie este zero.

Semne ca suferi de epuizare mentala si trebuie neaparat sa iei o pauza. Trupul tau pare sa functioneze ok si totusi tu nu te simti deloc bine? Ai cumva sentimentul ca nivelul tau de energie este zero, desi nu ai facut nimic deosebit cand vine vorba de efort fizic si nu ai motive reale sa te simti atat de obosita? Sansele sunt foarte mari ca tu sa fii epuizata mental.

Iata care sunt semnele care indica o asemenea concluzie:

Ai insomnii

Ai fost obosita toata ziua si abia asteptai sa te intinzi in pat insa, odata ce ai ajuns acolo, iti este foarte greu sa adormi. Te foiesti extrem de mult in pat, gandurile tale nu iti dau pace sit e simti intr-o stare permanenta de tensiune.

Semne ca suferi de epuizare mentala
Semne ca suferi de epuizare mentala[Sursa foto: PixaBay]

Ai dureri de cap

Durerile de cap pot avea mai multe cauze insa, daca sunt in asociere cu celelalte simptome listate mai jos, atunci ar putea semnala o epuizare mentala.

Te simti complet coplesita

Cele mai mici inconveniente care apar in viata ta au un efect major asupra starii tale emotionale. Te simti complet coplesita si acaparata, intri des in panica si nu stii ce ar trebui sa rezolvi mai intai.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Nu reusesti sa iei decizii bune in viata

Deciziile iti par mai dificile ca niciodata. De la cele mai mici aspecte, pana la cele mai mari. Tinzi sa fii evitanta si, cand te regasesti intr-o situatie urgenta, te incearca sentimente de anxietate.

Semne ca suferi de epuizare mentala
Semne ca suferi de epuizare mentala[Sursa foto: PixaBay]

Esti complet demotivata

Iti doresti sa ai grija de tine, sa mananci sanatos, sa faci sport si sa bei suficienta apa. Si totusi, aceste obiective sunt mereu in asteptare si nu se concretizeaza vreodata. Cand suferi de epuizare mentala, motivatia pe care o aveai inainte dispare complet.

Nu te mai implicit in activitatile tale preferate

In trecut aveai hobbyuri si pasiuni si iti gaseai mereu timp pentru acestea insa, odata ce se instaleaza epuizarea mentala, acestea dispar din programul tau.

Te izolezi de cei dragi

Cand te simti obosita mental, cauti sa petreci mai mult timp individual. Poti ajunge chiar in punctul in care te izolezi complet si nu vrei sa auzi de pretreceri, intalniri sau iesiri, chiar si atunci cand sunt implicate cele mai dragi persoane.

Citeste si: 5 motive pentru a spune NU în viața de zi cu zi!

Citeste si: Situatii in care este indicat sa renunti la ce ti-ai propus, dupa spusele unui psiholog

Citeste si: 6 lucruri pe care orice femeie obosita trebuie sa le faca pentru ea



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies