Situatii in care este indicat sa renunti la ce ti-ai propus, dupa spusele unui psiholog

Situatii in care este indicat sa renunti la ce ti-ai propus, dupa spusele unui psiholog
Situatii in care este indicat sa renunti la ce ti-ai propus, dupa spusele unui psiholog

De-a lungul timpului ti-a fost imprimata ideea conform careia, daca ti-ai propus ceva, trebuie sa fii perseverenta pana la capat.

Situatii in care este indicat sa renunti la ce ti-ai propus, dupa spusele unui psiholog. De-a lungul timpului ti-a fost imprimata ideea conform careia, daca ti-ai propus ceva, trebuie sa fii perseverenta pana la capat. Ambitia si determinarea sunt calitati valoroase. Ce se intampla insa, daca ti-ai stabilit un plan si parca nu mai rezonezi cu el? O fi oare bine sa renunti la acesta? Cum iti dai seama cand este bine sa renunti? Iata cateva situatii in care este indicat sa renunti la planul tau, conform unui psiholog:

Sanatatea ta mentala se degradeaza accelerat

Uneori ne propunem obiective mult prea mari si este inacceptabil sa nu le atingem. Facem sacrificii enorme pentru atingerea acestora si ne intrecem limita dupa limita. Insa, la un moment dat, simti ca nu mai poti. Incepi sa experimentezi depresia, anxietatea, ori alte simptome care iti demonstreaza ca sanatatea ta mentala se degradeaza incet dar sigur. Cand este bine sa renunti? Sau macar sa iei o pauza de odihna? Evident, inainte de a ajunge la punctul de epuizare.

Situatii in care este indicat sa renunti la ce ti-ai propus, dupa spusele unui psiholog
Situatii in care este indicat sa renunti la ce ti-ai propus, dupa spusele unui psiholog[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Nu mai rezonezi cu obiectivul setat

Ai auzit atat de multe povesti despre oameni cu performante fantastice in domeniul lor de activitate, despre cum fac acestia inca de la 3 ani. Ei bine, asemenea cazuri sunt extrem de putine.

Majoritatea oamenilor experimenteaza dorinte, nevoi si teluri diferite de-a lungul timpului. Este ok sa iti dai seama la un moment dat ca ai avut un vis si ca nu mai rezonezi cu acesta, pentru ca te-ai schimbat.

Citeste si: Semne ca esti perfectionista in relatia de cuplu si cum te afecteaza negativ

Corpul tau iti da semne ca are nevoie de altceva

Posibil sa fi inceput o dieta noua, pe care sa o fi urmat intocmai si sa fi obtinut rezultate bune initial? Totusi, incepi sa te simti slabita pe parcurs si parca simti ca nu este ceea ce iti trebuie de fapt? Apar tot felul de situatii in viata in care crezi ca iti doresti ceva, dar acel ceva se dovedeste a nu fi tocmai bun pentru tine. Este ok sa inlocuiesti cu ceva mai bun.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies