Semnificația culorii verde. Ce mesaj transmite și cum să o porți

Semnificația culorii verde. Ce mesaj transmite și cum să o porți
Semnificația culorii verde. Ce mesaj transmite și cum să o porți

Află din rândurile următoare ce semnificație are culoarea verde și cum o poți integra în anumite ținute.

Un studiu arată că verdele este a doua culoare în topul preferințelor oamenilor, după albastru.

Cu o semnificație aparte, verdele este o culoare adesea integrată în diferite ținute care cu siguranță va ieși în evidență de fiecare dată când o porți.

Ce semnificație are culoarea verde

Citește si: Cu ce se poartă pantalonii baggy. 3 idei de ținute care vor atrage toate privirile

Cum să porți culoarea verde
Semnificația culorii verde[Sursa foto: freepik]

Există o legătură strânsă între culoarea verde și natură. Astfel, semnificația culorii verde este una aparte și adesea este asociată cu tot ceea ce reprezintă natura.

Verdele semnifică, reînnoirea, revitalizarea, renașterea și echilibru.

De asemenea, verdele ne duce cu gândul la primăvară și la momentul în care natura se trezește la viață. Este un simbol al prosperității, sănătății, armoniei, progresului, evoluției, speranței, dezvoltării și siguranței.

Totodată, culoarea verde este și un simbol al fertilității. În Evul Mediu, miresele integrau adesea verdele în ținutele lor pentru a avea parte de o căsnicie fericită, iar Dumnezeu să le binecuvânteze cu mulți copii.

Semnificația culorii verde[Sursa foto: pexels]

Există diferite nuanțe de verde, care semnifică diferite lucruri în funcție de intensitatea culorii. Astfel, verdele închis este culoarea masculinității și a bogăției, verdele smarald simbolizează nemurirea, iar verdele măslină simbolizează pacea interioară.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Din punct de vedere psiholog, verdele are capacitatea de a stimula glanda pituitară. Astfel, verdele este o culoarea care calmează, te eliberează de stres și te învigorează. Totodată, verdele are capacitatea de a stimula capacitatea și este adesea folosită ca o culoare predominantă în tratamentele pentru depresii, stări de nervozitate și anxietate.

Cum să porți culoarea verde

Citește si: Cum să devii mai feminină și atrăgătoare. Sfaturi esențiale despre atitudine, stil și igienă

Semnificația culorii verde[Sursa foto: pexels]

Din punct de vedere cromatic, culoarea verde este o culoare rece, secundară, formată din amestecul celor două culori primare, galben și albastru.

Există o paletă largă de nuanțe de verde, cea mai cunoscută dintre ele fiind verdele smarald.

Astfel, atunci când alegem o culoare pe care vrem să o integrăm în ținutele noastre, trebuie să ținem cont de trei factori: saturație, luminozitate și proporție.

Saturația culorii reprezintă cât de intensă este culoarea respectivă. Astfel, există nuanțe de verde mai palide și nuanțe mai proeminente. Din punct de vedere al intensității culorii, este recomandat să folosim culoarea verde intens cu alte nuanțe mai palide în proporție de 80-20%.

Astfel, vom opta mereu pentru o cantitate mai mare de verde intens, care să iasă în evidență, decât pentru un verde pal.

Bineînțeles că acest lucru depinde și de evenimentul la care participăm și de ceea ce ne dorim să transmitem prin ținuta noastră.

Din punct de vedere al luminozității, nuanțele de verde întunecat sunt recomandate a fi purtate în timpul serii sau la un eveniment mai select deoarece oferă o notă de eleganță ținutei, iar în timpul zilei putem să purtăm cu ușurință nuanțe mai luminoase.

În privința proporție, este foarte important cum combinăm culoarea verde cu alte culori. Deoarece verdele este o culoare puternică, nu trebuie combinată cu alte culori puternice, cum ar fi roșu. În cazul în care vrem să facem această combinație, este recomandat ca una dintre ele să fie într-o proporție foarte mică. De exemplu, putem opta pentru o ținută verde la care să adăugăm un mic detaliu roșu. De asemenea, verdele se combină foarte bine cu acele culori care prin contopirea lor au dus la formarea nuanței de verde. Astfel, putem să combinăm cu încredere verdele cu albastru și galben.

Idei de ținute   în care e integrată culoarea verde

Citește si: Află ACUM ce articole vestimentare îți vor scoate din anonimat ținutele în această toamnă!

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Idei de ținute în care e integrată culoarea verde

Ca ținute în care să fie integrată culoarea verde, avem posibilități nenumărate, atâta timp cât respectăm principiile menționate anterior.

Astfel, putem opta fie pentru un look all green, în care să folosim diferite nuanțe de verde sau putem să alegem o piesă vestimentară de culoare verde în combinație cu alte culori asociate.

Verdele este o culoare potrivită pentru orice sezon.

Astfel, dacă alegem să folosim verde primăvara, putem să optăm pentru o fustă verde combinată cu o cămașă albă sau alte elemente care să semnifice prospețime.

În cazul în care vrem să integrăm verdele într-o ținută de vară, putem cu ușurință să alegem un tricou verde cu pantaloni de culoarea galben sau o rochie verde vaporoasă la care să adăugăm un colier și o pereche de cercei galbeni.

Toamna putem să combinăm verdele cu maroniu, astfel încât să folosim culorile de toamnă într-o armonie potrivită pentru ochiul privitorului.

În cazul în care optăm pentru culoarea verde în anotimpul rece, este recomandat să folosim nuanțe închise de verde. Astfel, un pulover de culoare verde smarald se asortează foarte bine cu o pereche de jeans negri.

Semnificația culorii verde[Sursa foto: pexels]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum a ajuns jeans-ul să fie atât de iubit și cum să purtăm unele piese

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies