Sfânta Maria, 15 august 2023: De ce nu trebuie să dea cu împrumut femeile, în 15.08.2023?

Sfânta Maria, 15 august 2023: De ce nu trebuie să dea cu împrumut femeile, în 15.08.2023?
Sfânta Maria, 15 august 2023: De ce nu trebuie să dea cu împrumut femeile, în 15.08.2023?

Adormirea Maicii Domnului se apropie cu pași repezi. Insă știați de ce nu trebuie să dea cu împrumut femeile, în această zi?

Aflați din rândurile următoare, când pică mai exact a doua cea mai mare sărbătoare a lunii august, Adormirea Maicii Domnului. În plus, descoperiți și  de ce nu trebuie sa dea cu împrumut femeile, in aceasta zi, dar și care sunt doar câteva dintre tradițiile și obiceiurile acestei mari sărbători.   

Adormirea Maicii Domnului 2023   

Credincioșii se pregătesc din timp pentru această sfântă mare sărbătoare, Adormirea Maicii Domnului. Această pregătire constă în faptul că se ține post pe durata a două săptămâni, încă de la începutul lunii august, din data de 1

august, până la jumătatea lunii, pe data de 15 august, atunci când are loc această mare sărbătoare, care amintește de faptul că trupul Sfintei Maria nu a putrezit, ci a fost ridicat până la cer de către Dumnezeu.  

Astfel, a doua cea mai mare sărbătoare regăsită cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, a lunii august, Adormirea Maicii Domnului, se prăznuiește ca în fiecare an, pe data de 15 august, sărbătoare care în acest an pică într-o zi de marți, zi în care se vor ține slujbe religioase speciale, peste tot în lume. 

Citește și: Adormirea Maicii Domnului 2023. Se spală haine în această zi de sărbătoare?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

adormirea maicii domnului 2023
Adormirea Maicii Domnului 2023[Sursa foto: freepik]
  

Citește și: Adormirea Maicii Domnului 2023. Ce le este interzis femeilor să facă pe 15 august

De ce nu trebuie să dea cu împrumut femeile, în această zi 

Printre nenumăratele tradiții și obiceiuri legate de această zi, se află și cea, conform căreia, femeile nu ar trebui ca astăzi, într-o zi de mare sărbătoare, Adormirea Maicii Domnului, să dea cu împrumut. Motivul pare să fie legat de faptul că, odată încălcată această tradiție, tot ce vor face femeile care au recurs la acest gest, este să atragă pagubă asupra lor.

Astfel, se recomandă ca cel puțin această tradiție să fie respectată de acestea, deși nici celelalte nu trebuie ignorate, dacă își doresc ca acest lucru să nu se întâmple. 

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

adormirea maicii domnului data
Adormirea Maicii Domnului 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Adormirea Maicii Domnului 2023. Ce le este interzis femeilor să facă pe 15 august

Tradiții și obiceiuri care trebuie respectate în această zi   

  • O tradiție legată de această sfântă zi, ține și de faptul că, dacă înfloresc trandafirii, toamna va fi lungă și blândă, iar dacă ciobanii își coboară turmele de oi de pe munte, este prevestit faptul că anotimpul cald se apropie de final.   
  • Tot astăzi, femeile sunt cele care trebuie să dea de pomană pentru persoanele trecute în neființă. Pachetele trebuie să conțină bucate preparate în casă, dar și struguri, faguri de miere și prune din noua recoltă.  
  • Tot astăzi, la biserică, femeile trebuie să ducă și un buchețel cu cele mai frumoase flori pe care le au.  
  • În anumite zone ale României, credincioșii nu aprind focul cu două zile înainte de Adormirea Maicii Domnului. 
  • De asemenea, obiceiuri de care nu ar trebui să uităm, sunt și cele conform cărora, în această zi, nu trebuie să coasem, tricotăm, spălăm, măturăm gospodăria, dar nici să facem diverse treburi în gospodărie, să călcăm sau să prelucrăm lâna, pentru a nu atrage asupra noastră, pagubă. În plus, femeile sunt cele care nu au voie să-și taie părul, să se scalde în apele curgătoare, dar nici să doarmă pe prispa casei.   
  • Odată cu data de 15 august, se redeschide oficial și perioada nunților, dar și a praznicelor de pomenire a celor care nu se mai află printre noi. 
  • Astăzi trebuie să evităm cu orice preț certurile, iar dacă ne știm în situația în care suntem deja certați cu o persoană, ar trebui să ne împăcăm cu aceasta.  

adormirea maicii domnului
Adormirea Maicii Domnului 2023[Sursa foto: freepik]

 


Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Mesaje frumoase de Sfânta Maria 2023. “O zi frumoasă este ziua numelui tău! Să te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani Maria!”

BOALA cu care Andreea Marin s-a luptat. Puțini știu prin ce suferință a trecut

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies