Sfântul Ilie 2023. Tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să le respecte femeile în această zi

sfantul ilie 2023
Sfântul Ilie 2023

Sărbătoarea Sfântului Ilie, este singura cu cruce roșie, din luna iulie. Însă știați care sunt tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să respecte femeile?

Aflați din rândurile următoare, când are loc mai exact, sărbătoarea  S fântului Ilie, în acest an. În plus, descoperit și care sunt tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să le respecte femeile în această zi, dar și altele pe care trebuie să le luăm în considerare. 

Sfântul Ilie 2023  

Sărbătoarea  S fântului Ilie, este o sărbătoare foarte importantă a acestei luni, dat fiind faptul că este și singura sărbătoare cu cruce roșie din calendarul creștin ortodox, a lunii iulie.

Acesta este sărbătorit, ca în fiecare an, pe data de 20 iulie. 

Cunoscut este faptul, potrivit tradiției creștine, că Sfântul I lie este aducător de ploi, în special atunci când trecem prin perioade secetoase.  

sfantul ilie 2023 traditii
Sfântul Ilie 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 

Tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respecte femeile în această zi 

  • În această sfântă zi, se pare că femeile sunt cele care trebuie să culeagă busuioc, pe care ulterior să-l ducă la biserică pentru a-l așeza pe icoane. În continuare, acestea aduceau acasă busuiocul, sfințit, pe care îl puneau pe foc, iar din cenușa rezultată, foloseau atunci când aveau nevoie la terapie, sau pentru a vindeca anumite răni. 
  • Tot femeile sunt cele care trebuie să pregătească pachețele, pe care le vor oferi de pomană, pentru cei care au trecut la cele veșnice. În aceste pachete, trebuie să existe fructe, flori de câmp, apă, dar și alte bucate dorite de acestea.  
  • Pe vremuri, conform obiceiurilor, se pare că tot femeile erau cele care chemau copiii străini sub un pom, mai exact sub un măr, pe care îl scuturau astfel încât toate merele căzute erau oferite drept pomana acestora. De asemenea, se spune că mărul este pomul Sfântului Ilie, acesta fiind și motivul pentru care până în această zi ei, aceste fructe nu trebuie să fie consumate.
  • Tot astăzi, femeile trebuie să culeagă de dimineață, plante de leac, pe care ulterior trebuie să le pună la uscat, în podul casei, sub streașină sau în cămară. 
  • Femeile nu trebuie, sub nici o formă, ca în această zi să spele, să coasă, sau să meargă la câmp. 

ce se imparte de sfantul ilie
Sfântul Ilie 2023[Sursa foto: freepik]

 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Alte tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie 2023 

  • Conform tradiției, se spune că în această zi sfântă, se mănâncă primele roade ale verii, mai exact nucile și merele. De asemenea, este specificat și faptul că, în cazul în care sunt consumate înainte de această zi, pot aduce grindină asupra pomilor, iar recolta să fie pusă în primejdie. 
  • Conform obiceiului acestei sfinte sărbători, se pare că Sfântul Ilie mâna un car de foc, în timpul furtunilor astfel, trimitea pe pământ fulgere și tunete, în special asupra celor păcătoși. 
  • De asemenea, se pare că în această zi vor seca alunele 
  • Ca în orice altă zi de sărbătoare, se pare că nici astăzi nu trebuie să lucrăm, în caz contrar, oamenii care o vor face, îl vor înfuria pe Sfântul Ilie, iar acesta va arunca fulgere asupra lor, dar și asupra recoltei lor. 
  • De asemenea, astăzi nu trebuie să plece nimeni la drum, pentru a se feri de mânia Sfântului Ilie.  
  • De luat în calcul, este și tradiția conform căreia, fetele tinere care nu sunt încă măritate, pot avea șansa ca în seara de Sfântul Ilie, să-și viseze alesul. 
  • In plus, se pare că tot conform unei tradiții legate de această sfântă sărbătoare, este și faptul că nu trebuie să fie deschise, nici ușile, dar nici geamurile caselor, tocmai pentru a nu se ascunde vreun rău. 

traditii si obiceiuri de sfantul ilie
Sfântul Ilie 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Sfântul Ilie 2023. Ce trebuie să împartă femeile pe 20 iulie 2023



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies