Sfântul Sisoe cel Mare, protectorul copiilor. Ce rugăciune e bine să spui pe 6 iulie

Sfântul Sisoe cel Mare, protectorul copiilor. Ce rugăciune e bine să spui pe 6 iulie
Sfântul Sisoe cel Mare, protectorul copiilor. Ce rugăciune e bine să spui pe 6 iulie

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre Sfântul Sisoe cel Mare!

Sfântul Sisoe cel Mare a fost un cunoscut ascet și pustnic creștin, venerat ca sfânt atât în Biserica Ortodoxă, cât și în cea Catolică. Acesta a trăit în secolele IV-V, fiind astfel contemporan cu alți mari pustnici ai acelei perioade, precum Sfântul Antonie cel Mare, căruia i-a fost ucenic. Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre Sfântul Sisoe cel Mare!

Cine a fost Sfântul Sisoe cel Mare

Sfântul Sisoe cel Mare, protectorul copiilor. Ce rugăciune e bine să spui pe 6 iulie[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Drob mănăstiresc din pește, rețeta inedită de la părinții mănăstirii Putna. „Un drob bun este un drob care este foarte bogat în verdeață”

Sfântul Sisoe cel Mare este sărbătorit de credincioșii ortodocși în fiecare an, pe data de 6 iulie. Cuviosul Sisoe a fost cunoscut drept o persoană foarte devotată și plină de iubire pentru Hristos.

Acesta a trăit în deșertul Egiptului în secolul al IV-lea. Sfântul Sisoe cel Mare a fost un om foarte smerit, iar ca drept dovadă le cerea credincioșilor să nu dezvăluie minunile pe care acesta le realiza.

Sfântul Sisoe este cunoscut pentru protejarea copiilor deoarece, în tradiția populară, există o poveste fascinantă despre el. Mai precis, se spune că Sfântul Sisoe avea o soră care, împreună cu două slujitoare s-a retras într-o chilie timp de trei ani, pentru a naște al șaselea ei copil.

Într-o noapte furtunoasă, Dumnezeu l-a trimis pe Sfântul Sisoe la peștera unde se afla sora sa. Când a intrat în peșteră, împreună cu el s-a strecurat și diavolul, sub forma unui grăunte sub copita calului. Diavolul a furat copilul, iar Sisoe a pornit în căutarea lui.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pe drum, Sfântul Sisoe a întrebat o salcie despre copil, dar aceasta nu știa nimic, astfel că a fost blestemată să înflorească, dar să nu rodească. Rugul, care a dat același răspuns, a fost blestemat să fie de râsul lumii. În schimb, paltinul, care l-a ajutat, a fost binecuvântat să stea în fața bisericii și să cheme păcătoșii la pocăință. Măslinul, care a fost de ajutor, a fost binecuvântat să fie sursa de mir pentru botez.

În cele din urmă, Sfântul Sisoe a reușit să salveze copilul și să alunge diavolul.

Sfântul Sisoe cel Mare, protectorul copiilor. Ce rugăciune e bine să spui pe 6 iulie[Sursa foto: freepik]

Fraza „Sfinte Sisoe” este extrem de populară în limbajul cotidian, aceasta fiind sinonimă cu uimirea din cale-afară. Cu toate astea, „Sfântul Sisoe“ nu este doar o expresie, deoarece El a existat și s-a făcut remarcat și respectat datorită vieții lui remarcabile, care i-a impresionat pe credincioși.

Generozitatea acestuia le oferea oamenilor șansa de a se îndrepta, deoarece Sfântul Sisoe credea ferm că greșeala poate fi corectată nu prin mustrări aspre, ci printr-o căință sinceră, născută din iertarea păcatelor celui ce a greșit.

Din nefericire, Sfântul Sisoe cel Mare a părăsit această lume în jurul anului 429. De asemenea, potrivit tradiției, la moartea sa, fața lui strălucea cu o lumină cerească, semn al curăției și sfințeniei vieții sale.

Acesta este comemorat de Biserica Ortodoxă pe data de 6 iulie. Mai mult decât atât, numeroase biserici din întreaga lume îi poartă numele și îi cinstesc memoria, fiind considerat un exemplu de viață dedicată complet lui Dumnezeu.

Rugăciune către Sfântul Sisoe, protectorul copiilor

Sfântul Sisoe cel Mare, protectorul copiilor. Ce rugăciune e bine să spui pe 6 iulie[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pentru căsătorie. La ce sfinți să te rogi pentru găsirea sufletului pereche

„Sfinte Sisoe cel Mare, cu înțelepciunea lui Dumnezeu te-ai împodobit și pe mulți creștini ai luminat cu pildele și cuvintele tale din Pateric, Părinte cuvioase. Pe cei începători ai povățuit, celor încercați tainele mântuirii ai deslușit, tuturor dascăl al neîncetatei pocăințe ai fost. Virtutea de căpătâi a creștinilor, discernământul, ai dobândit și, astfel, pe mulți, cu sfatul și rugăciunea, spre mântuire ai câștigat, învățându-ne că două lucruri sunt de trebuință celui care vrea să meargă pe calea mântuirii: nebizuirea pe sine și împreună-sfătuirea cu cei duhovnicești. Pentru aceasta, ne rugăm să ne luminezi să dobândim și noi pocăință și viață cuvioasă.

Sfinte Cuvioase Sisoe, întru multe feluri de nedumeriri ne aflăm și mulțimea ispitelor și a vicleniilor acestei lumi covârșește slaba noastră pricepere. De multe ori, nechibzuința ne împinge pe căi greșite, iar cele părute bune se adeveresc a fi cursă și împilare pentru noi și pentru cei ai noștri. De aceea, te rugăm pe tine, dascăle al înțelepciunii, să ne dai pricepere de sus la răscrucile vieții, să ne adeverești calea binecuvântată de Hristos în alegerile pe care le avem de făcut în această viață și din orbirea cea din mândrie și necurăție să ne izbăvești. Cuvânt bun dăruiește duhovnicilor noștri, ca prin ei să aflăm povățuire în Taina Spovedaniei. Astfel ca și noi, împreună cu toți cei ai noștri, să aflăm milă înaintea lui Dumnezeu și nevătămați să viețuim în această lume întru nădejdea Învierii. Amin.”

Sfântul Sisoe cel Mare, protectorul copiilor. Ce rugăciune e bine să spui pe 6 iulie[Sursa foto: shutterstock]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce semnifică liniile din palmă. Aceste 7 linii majore arată totul despre destinul tău

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies