Sfințișori sau mucenicii moldovenești la cuptor însiropați sunt un desert de post delicios, pe care toate gostodinele il prepara pentru 9 martie
Sfințișori: mucenici moldovenești la cuptor însiropați
Ingrediente
1 kg faina alba superioara
60 g drojdie
200 g zahar
330 ml lapte dulce
160 ml lapte batut
esenta de rom
vanilie
coaja de lamiie si portocala
200 g unt
50 ml ulei
8 galbenusuri
1 praf de sare
miere de albine si nuca prajita si macinata
Citeste si: 10 rețete celebre, inventate din greșeală. Poveștile celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi
Citeste si: Cea mai bună salată de cartofi din lume. Reţeta pe care nicio gospodină nu trebuie să o rateze
Citeste si: Cea mai bună rețeta de lasagna din lume. Și tu poți să o faci
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Cea mai buna prajitura din lume! Desert incredibil cu bezea, frisca si banane!
Sfințișori: mucenici moldovenești la cuptor însiropați
Mod de preparare
Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia frecata cu putin zahar si se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul,
Intr-un castronas se amesteca galbenusurile, zaharul, aromele, laptele, untul topit dar rece se adauga si maiaua crescuta (faina oparita) si se amesteca cu faina.
Se framinta bine,la sfirsit se pune uleiul si aluatul se impatura, nu se mai framinta, pina se absoarbe tot uleiul, se lasa la crescut 1 ora la cald dupa care se fac mucenicii, se pun in tava, se ung cu ou si se lasa la crescut pe aragaz cam 30 de minute.
Se coc la foc potrivit 40 de minute si dupa ce au fost scosi si sint inca fierbinti se ung cu miere de albine si si se presara cu nuca macinata
sursa: gustos.ro