Simptome ale unui mariaj sortit divorţului

Simptome ale unui mariaj sortit divorţului
Simptome ale unui mariaj sortit divorţului

Orice divort iminent ascunde cateva comportamente distructive.

Simptome ale unui mariaj sortit divorţului. Orice divort iminent ascunde cateva comportamente distructive, ce ii impiedica pe partenerii de cuplu sa isi tina promisiunea pe care au facut-o in ziua in care si-au unit destinele. Astfel, drumul catre divort este pavat cu atitudini defensive, critica, blocaj emotional si dispret.

Critica

O discutie sincerca purtata pe seama unor divergente si probleme aparute in cuplu poate avea un rol benefic in relatie.

Aceste discutii pot semnala partenerului comportamentele sale inacceptabile, ceea ce poate duce la o schimbare in bine. Daca, insa, aceste discutii sunt mai degraba un atac la adresa celuilalt, atunci disputele devin toxice.

Atitudinea defensiva

Fabricarea de scuze pentru anumite comportamente ori pasarea responsabilitatii pentru un eveniment negativ impiedica dezvoltarea armonioasa a cuplului. O atitudine de autoaparare ii contureaza celuilalt senzatia ca numai el greseste si ii alimenteaza starea de furie.

Blocajul emotional

Se explica priin lipsa implicarii emotionale in interactiunea cu partenerul. Cand aceste blocaje apar regulat, te retragi singur din casatorie, in loc sa te implici in rezolvarea problemelor. Blocajul emotional poate fi o trasatura foarte periculoasa, intrucat te determina sa iti abandonezi emotional partenerul si sa iti lasi problemele nerezolvate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Simptome ale unui mariaj sortit divorţului
Simptome ale unui mariaj sortit divorţului[Sursa foto: PixaBay]

Dispretul

Este un simptom grav al divortului, in momentul in care partenerii au ajuns sa simta unul pentru altul dispret. Este opusul respectului fata de partener. Intr-o relatie sanatoasa, doi indivizi ar trebui sa isi acorde respect unul fata de celalalt, dovada a iubirii pe care o poarta.

Citeste si: Cum sa recastigi increderea si sa reconstruiesti relatia

Citeste si: Capcana cuplurilor cu probleme: Cum fac ca relaţia mea să fie ca înainte?

Cum consolidezi o casnicie

Nu s-a inventat pana acum o reteta universala care sa fie aplicata in mariaj, insa exista o serise de ingrediente care consolideaza legatura dintre parteneri. Printre acestea se numara modul in care cei doi privesc relatia si felul in care se iubesc.

Daca cei doi parteneri aleg sa ofere, fara a astepta ori a cere ceva in schimb, atunci sansele de succes ale relatiei se maresc considerabil.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies