Hepatita C este o infectie virala ce se poate transmite prin sange infectat. Multe persoane au fost infectate cu virus C prin transfuzii, inainte ca acest tip de virus sa fie identificat, in anul 1989.
Pacientii cu hepatita C trebuie sa aiba un regim alimentar restrictiv la sare. Fiecare gram de ioni de sodiu duce la o acumulare de 200 ml de lichid. Cantitatea de sare trebuie limitata la maximum 1 g in fiecare zi si crescut aportul de magneziu. De aceea, este recomandat ca persoanele cu hepatita C sa fie foarte atente la etichetele diverselor produse alimentare pe care le cumpara, pentru a avea certitudinea ca acestea nu au un continut ridicat de sare.
Asta e leacul 100% romanesc care te scapa de hepatita
Fructele de catina au intrebuintari multiple, fiind utilizate atat in industria alimentara, cat si in silvicultura sau farmacie. Arbustul creste pe arii extinse din tara noastra, insa pretul fructelor este pe masura beneficiilor pe care le aduc organismului.
Sub forma de suc, catina are efecte benefice si-n cazul afectiunilor hepatice acute sau cronice, intrucat este un bun stimulent hepatic. Pentru rezultate optime, se iau cinci- sase linguri de suc pe zi, scrie Ziua de Cluj.
Supa de ghimbir pentru hepatita
Va tonifica si fortifica sitemul imunitar, ajutand in acelasi timp la insanatosirea ficatului.