Singura veste bună în plină epidemie de Coronavirus. Surpriză pentru bucureșteni

Singura veste bună în plină epidemie de Coronavirus. Surpriză pentru bucureșteni
Singura veste bună în plină epidemie de Coronavirus. Surpriză pentru bucureșteni

Criza creată de epidemia de Coronavirus în București are și un efect pozitiv, paradoxal. Aerul din Capitală este unul respirabil.

Bucureștii respiră, din nou, un aer curat. Culmea, chiar în timpul celei mai mari epidemii din ultimii 30 de ani. În momentul redactării articolului, cel mai mare indice era la Pajura, dar cifra este una liniștitoare- 47. Semnalată pe harta aerului curat, aerlive.ro, cu verde. Adică cea mai bună variantă pentru bucureșteni. 

Citeste si: Simona Halep, donație pentru spitalele din București și Constanța, în plină pandemie de coronavirus: Am decis să donez o sumă de bani pentru achiziționarea echipamentelor

Alt paradox e că una dintre zonele cu aerul cel mai rarefiat este, țineți-vă bine, la Piața Romană!! Adică zona centrală a Capitalei, locul în care noxele dau coșmaruri trecătorilor, angajaților din zonă, dar mai ales locuitorilor. Însă cel mai confortabil loc în acest moment este cartierul Tineretului, unde indicele ICA arată că aerul este la fel de proaspăt ca la munte. Are un indice de 25. 

Situația din prezent, care se datorează datorită numărului mic de mașini care circulă pe stradă, trebuie să dea de gândit autorităților. 

Ministerul Mediului a ieșit imediat cu un comunicat

Ministerul Mediului spune că, în ultima săptămână, concentraţiile tuturor poluanţilor monitorizaţi în Bucureşti s-au situat mult sub valorile limită. Luni, concentraţia de PM10 era apropiată de valorile din staţiile amplasate în vârf de munte, potrivit datelor furnizate de minister.

„Bucureștenii respiră, astăzi, aer de munte!”, a spus și ministerul în cadrul unui comunicat.

„În ultima săptămână, concentrațiile tuturor poluanților monitorizați s-au situat mult sub valorile limită. În fiecare zi, au existat unele perioade de creștere orară a particulelor PM10 și NO2, dimineața, orele 09:00-11:00, respectiv seara, orele 20:00-22:00, însă amplitudinea acestor creșteri a fost mult sub valorile obișnuite”, precizează sursa citată.

Citeste si: Când ar putea fi gata vaccinul împotriva coronavirusului! Anunțul germanului care a refuzat un miliard de dolari de la Donald Trump

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ce este indicele ICA

Indicele de calitate a aerului (ICA) atrage atenţia asupra spaţiilor cu probleme de calitate a aerului.

Se determină pe baza concentrațiilor noxelor CO, NO2, SO2, PM2,5 și PM10 înregistrate prin stații de trafic și urbane. Este determinat de valoarea cea mai proastă a poluanților analizați.

Dimineață a fost aerul poluat

Culmea este că dimineață s-a înregistrat o poluare semnificativă în București, în condițiile în care traficul auto s-a redus semnificativ, iar industria și-a redus activitatea.

”Posibile arderi necontrolate de deşeuri au loc chiar acum, în zona de sud a Bucureştiului.

Echipa de permanenţă a Gărzii Naţionale de Mediu se va deplasa la faţa locului”, a transmis, marţi seară Ministerul Mediului.

O verificare a calității aerului în București indică din nou un nivel ridiact de poluare cu particule ” în suspensie PM10 și PM2.5 Acestea se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni și să provoace probleme de sănătate. Efectele includ moartea prematură, agravarea bolilor cardiace și pulmonare.

Copiii sub 15 ani sunt în mod special vulnerabili. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii” după cum menționează siteul www.aerlive.ro.

Citeste si: Fiul Mihaelei Rădulescu i-a mulțumit pandemiei de coronavirus: „Mersi, corona, pentru timpul liber” Ayan a făcut un gest care a speriat-o pe mama lui!

Citeste si: Moldoveanca lui Alex Bodi ”i-a furat ochii” lui Ashton Kutcher! Ce a spus fostul soț al lui Demi Moore despre Daria?

Cine poluează aerul din București

Traficul rutier este principala sursă de poluare din București. Scrie negru pe alb în Planul Integrat de Calitate a Aerului al Primăriei Capitalei, documentul care conţine măsurile pe care municipalitatea ar trebui sa le ia pentru reducerea poluării.

De ce spunem că mașinile poluează? Pentru că emit dioxid de carbon, un gaz toxic pentru inimă, plămâni și sistemul nervos. În medie, o mașină emite 110 grame de dioxid de carbon la fiecare kilometru parcurs. Dacă ne raportăm la numărul total de mașini din Capitală, 2 milioane, reiese că zilnic se emit 220 de tone de dioxid de carbon la fiecare kilometru parcurs.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Fostul iubit al celebrei Bianca Drăgușanu, decizie controversată în mijlocul scandalului! Ce face Tristan Tate este greu de imaginat

Citeste si: Cutremure in Vrancea. Ce magnitudine au avut

O altă activitate controversată și întreținută zi de zi o reprezintă deversarea deșeurilor și arderea lor în gropile de gunoi de la marginea Capitalei. În noaptea de 1 spre 2 martie 2020, aerul a fost transformat în otravă de “…activităţi industriale care se desfăşoară în judeţul Ilfov sau în Bucureşti, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantităţi ridicate de poluanţi”, a spus ministrul Mediului Costel Alexa, obligat să reacționeze la furia opiniei publice față de otrăvirea premeditată a aerului. Însă fără a dezvălui că sursa poluării și intoxicației bucureștenilor au fost ardelea deșeurilor de la gropile de gunoi. 

Poluarea ucide sute de români

Particulele toxice pe care le inhalăm zilnic ne omoară organismul, lent.

Sulfați, nitrați, amoniac, clorură de sodiu, carbon și praf mineral sunt substanțele depistate, în urmă cu 9 ani, într-un raport făcut de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.  Toate substanțele erau peste limita maximă admisă de reglementările europene în București, Craiova, Cluj, Timișoara și Galați. Studiul a fost denumit „Calitatea aerului in Bucuresti – efecte asupra sanatatii”.

Citeste si: Atac în toiul nopții! SUA, țintele trei rachete. Breaking News

Citeste si: Imagini dramatice cu familia Anei Pal. Faimoasa are o poveste de viață cutremurătoare: „Copilăria ei a fost foarte grea”

Moartea a mai mult de 800 de adulți și peste 200 de nou-născuți între 2005-2011 în Capitală a fost cauzată de poluarea uriașă din București, au susținut în studiul lor cei de la Ecopolis.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies