Falafelul are aceiasi pasi de preparare ca si in cazul chiftelelor obisnuite doar ca difera cantitatea de ingrediente si tipul lor.
Chiftelele de post falafel
Pasii de preparare sunt simpli:
1.Se presupune ca ai lasat nautul la hidratat peste noapte in apa rece. El te va ajuta a doua zi sa dai consistenta dorita la falafel.
2.Nautul hidratat se adauga in blender impreuna cu ingredientele taiate marunt. Pune si 1-2 linguri de ulei de masline, dar si faina de hrisca ca sa legi compozitia.
Citeste si: Hummus cu ardei copţi- reţeta de POST super GUSTOASĂ şi sănătoasă
Citeste si: Cele 5 alimente perfecte in curele de slabire! Le poti manca oricand
3.Este necesar sa pui si bicarbonat de sodiu ca sa inchegi si mai mult amestecul si sa poti forma mingiute care sa nu se ferme cand le manevrezi sau cand se gatesc.
4.Preincalzeste putin cuptorul si aseaza apoi intr-o tava cu hartie de copt mingiutele formate si stropeste-le cu putin ulei de masline. Poti folosi o pensula de bucatarie speciala in acest sens.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Cum sa-ti faci acasa o shaorma vegetariana, o reteta rapida de falafel
Citeste si: Humus- Reteta orientala usor de facut
5.Se lasa la cuptor pentru 20-30 de minute. Iti vei da seama ca falafelul este gata cand capata o nuanta de maro-auriu si pare rumenit.
sursa: dietetik.ro