Majoritatea persoanelor au tendința să consume snack-uri mai puțin sănătoase. Însă știați că puteți prepara o variantă mult mai sănătoasă a acestora, chiar la voi acasă?
Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre snack-urile pe care le puteți prepara chiar la voi acasă, într-un timp foarte scurt.
Snack-uri pe care le poți prepara acasă
Rețet ă clasică de bruschette
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: o franzelă tip baghetă, 4 roșii, un ardei gras galben, un ardei gras roșu, 4-5 căței de usturoi proaspăt, 6 lingurițe de ulei de măsline, o mână de mărar proaspăt, piper și sare.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a tăia bagheta în felii, pentru a le prăji în cuptor, la o temperatură mare, până în momentul în care s-au rumenit. Apoi veți curăța cățeii de usturoi și îi veți tăia în lungime. În momentul în care feliile de pâine sunt gata, le veți scoate pe o farfurie și le veți freca pe o parte cu usturoi și cu puțin ulei de măsline.
Citeste si: Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”
Grisine
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 200 g de făină, 125 ml de apă, o lingură de ulei, o linguriță de sare, jumătate de linguriță de drojdie uscată, un ou, semințe de susan, sare grunjoasă, cașcaval (răzuit), chimen, mac sau semințe de floarea soarelui.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Apoi într-un bol încăpător, veți amesteca făina cu sarea, zahărul, drojdia uscată și uleiul. Peste acestea vom adăuga apa și vom amesteca cu o furculiță până când aluatul începe să se lege. Apoi vom așeza aluatul pe planșeta pe care am presărat puțină făină. Timp de 10 minute frământăm, până se va forma un aluat moale și elastic.Aluatul se pune într-un bol pe care l-ați uns cu puțin ulei și îl acoperim cu un prosop de bucătărie, iar timp de o oră îl lăsăm să dospească într-un loc călduț.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În ceea ce privește topping-ul, vom bate oul cu furculița și vom unge fiecare grisină, iar peste vom presăra semințele alese, sarea sau cașcavalul răzuit și le vom pune la cuptor timp de aproximativ 15 minute. Rețeta de grisine este gata și se pot servi!
Chipsuri la cuptor
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 2 cartofi mari, 2 linguri de ulei, sare, piper, chimen și ierburi aromate.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a spăla, curăța și tăia cu feliatorul, cartofii. Feliile tăiate le veți pune în apa foarte rece și le veți lăsa acolo, timp de 10 minute. Apoi le veți scoate și le veți tampona, pentru ca feliile să nu rămână ude. Chipsurile de cartofi se pun într-o tavă, în care ați așezat o foaie de copt și le condimentați așa cum vă doriți, iar deasupra le stropiți cu puțin ulei. Acestea se coc la o temperatură de 170 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute. Chipsurile la cuptor sunt gata de servit!
Citeste si: Cu ce se mănâncă tortellini. Care este cea mai savuroasă combinație de tortellini
Crackers cu piper negru
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 125 gr de făină albă, 60 gr de apă, o lingură de ulei de măsline extravirgin, o linguriță rasă de piper negru grunjos (proaspăt râșnit) și o linguriță rasă de sare.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a pune făina într-un bol, pe care o veți amesteca cu sarea și piperul. Apoi în centru veți face un crater, unde veți adăuga apă și ulei, pe care le veți amestecă puțin. Aluatul se mai frământa de 4-5 ori, până se leagă. Acesta se lasă acoperit timp de 15-30 minute. După acest timp se va tăia în 3 bucăți egale, pe care le veți întinde în foi lunguiețe subțiri. Se înțeapă cu furculița și se așează în tava cuptorului, în care ați pus hârtie de copt.
Crackersurile se coc la o temperatură de 150 de grade Celsius, timp de 20 minute. Apoi porniți cuptorul la căldura de sus și le mai coaceți pentru încă 2-2.5 minute, până când se vor rumeni. Crackersurile cu piper negru sunt gata se servire!
Covrigi cu sare
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 380-390 g de făină , 5 g de drojdie uscată, 270 ml de apă călduță , 6 g de sare , o lingură de zahăr , 2 linguri de ulei , soluție alcalină , 50 g de bicarbonat , 600 ml de apă , sare grunjoasă și mac.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a cerne făina într-un castron, peste care veți adăuga sarea, drojdia și zahărul, iar apoi apa călduță, treptat. Începeți să frământați și adăugați și uleiul, până când veți obține un aluat moale. Aluatul se lasă la crescut pentru aproximativ 35-40 minute, iar apoi se împarte în 8 părți egale, pentru a forma covrigii.
Se încinge cuptorul foarte bine, timp în care veți pune la fiert apa și bicarbonatul, iar când începe că clocotească, scufundați pentru 5 secunde covrigul și așezați-l într-o tavă în care ați pus hârtie de copt și ulei. Peste covrig se presară sare și mac, iar tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 13-25 de minute. Covrigi cu sare sunt gata de servit!
Citeste si: Cu ce se mănâncă tortellini. Care este cea mai savuroasă combinație de tortellini
Chipsuri de mere
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : mere, zahăr și scorțișoară.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a spăla merele, a le scoate cotorul și a le tăia rondele. Apoi într-o oală mai mică veți fierbe puțină apă și veți scufunda fiecare felie în parte, pentru a nu-și schimba culoarea și se șterg cu un șervet de hârtie. Feliile se pudrează cu zahăr și scorțișoară, se așează într-o tavă cu hârtie de copt și se introduc la cuptor la o temperatură mică. Chipsur ile de mere sunt gata de servit!