Spa la tine acasă? Cum să creezi mediul perfect pentru relaxare și îngrijire a corpului

Spa la tine acasă? Cum să creezi mediul perfect pentru relaxare și îngrijire a corpului
Spa la tine acasă

Momentele de răsfăț sunt întotdeauna binevenite în rutina de relaxare a femeilor. Află din rândurile de mai jos cum să creezi mediul perfect pentru relaxare și îngrijire a corpului!

Fiecare femeie merită să se bucure de un moment de relaxare și răsfăț, măcar o dată pe săptămână. Deși timpul poate fi limitat uneori, cea mai rapidă soluție de relaxare în confortul propriei locuințe rămâne spa-ul la noi acasă.

Cele mai bune produse pentru un spa acasă

Pentru o experiență relaxantă de spa acasă, printre cele mai folosite produse sunt, fără doar și poate, uleiurile de masaj, precum cele cu lavandă sau munte.

Acestea sunt utilizate pentru destinderea mușchilor și pentru a crea o atmosferă calmantă. De asemenea, este recomandat ca uleiul să fie aplicat încălzit pe piele și masat ușor pe zonele tensionate ale corpului.

Citește și: Care sunt alimentele pe care le putem mânca seara. Mâncăruri pentru cină care ajută la reducerea stresului și îmbunătățirea somnului

Spa la tine acasă[Sursa foto: freepik]

Sarea de baie este un produs la fel de eficient și potrivit pentru spa acasă, deoarece ajută la relaxarea mușchilor, eliminarea toxinelor din organism și la detoxifierea pielii.

Multe femei folosesc și bombe de baie efervescente care eliberează arome plăcute și uleiuri hidratante în apa din cadă. Printre variantele de relaxare se enumeră și măștile de față pentru îngrijirea pielii și pentru a obține o senzație de răsfăț. Atmosfera relaxantă poate fi construită cu ajutorul lumânărilor parfumate cu aromele preferate, precum vanilie, trandafir sau lemn de santal, cât și cu muzică relaxantă clasică sau cu sunete naturale pentru relaxarea mentală.

După o baie relaxantă, un ceaiurile și infuziile sunt cea mai bună variantă de hidratare și relaxare. Astfel, fiecare poate opta pentru ceaiuri din plante naturale, respectiv mușețel, rooibos sau mentă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Spa la tine acasă[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru crearea unei experiențe de spa perfecte la tine acasă

O zi de spa perfectă trebuie ținută într-un mediu cât mai relaxant. Astfel, pentru început, este recomandat să se renunțe măcar pentru două ore la telefon, laptop, televizor sau orice alt gadget care poate distrage atenția. Ulterior, se poate asculta în surdină muzică instrumentală ambientală, care să creeze o atmosferă de calm și detașare, iar mai apoi să se pregătească cada cu apă călduță. În cadă se adaugă spumant sau săruri de baie cu efect detensionant și relaxant, iar la nivelul feței se poate aplica o mască detoxifiantă, care să acționeze pe durata băii. 

Citește și: Care sunt alimentele ce topesc celulita. Hidratarea ajuta la menținerea elasticității pielii și la reducerea aspectului de "coajă de portocală"!

Spa la tine acasă[Sursa foto: freepik]

De asemenea, nu trebuie să lipsească lumânările de baie sau o lampă de aromaterapie. După ce fiecare femeia a intrat în starea de relaxare și au recreat mirosurile și sunetele spa-ului, este timpul să aducă acele elemente care vor face ca această experiență să fie cu adevărat specială, respectiv să poarte încălțăminte comodă, un halat de baie pufos și să aibă la îndemână

prosoape moi și pufoase. 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Spa la tine acasă[Sursa foto: freepik]

Cu toate astea, pentru ca fiecare să se bucure de această experiență aparte, este important ca mintea să fie eliberată de gândurile care produc stres și anxietate, deoarece nu doar corpul are nevoie să

se destindă, ci și mintea. Pentru mai multe relaxare, femeile pot opta pentru un pahar cu vin sau o altă băutură preferată. Este populară, totodată, și meditația atunci când se face spa în propria locuință, deoarece este o metodă eficientă pentru a reduce tensiunea din corp. La fel de importantă este și respirația adâncă, iar una dintre tehnicile de respirație cu efect relaxant este „4-7-8”. Se inspiră timp de 4 secunde, se ține apoi respirația pentru alte 7 secunde și se expiră timp de 8 secunde. Astfel, se repetă acest lucru de 4-5 ori pentru a umple plămânii cu oxigen și cu o stare de bine. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Spa la tine acasă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum sa iti ingrijesti tenul ca o regina

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies