Spaghetele cu somon se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de spaghete cu somon.
Rețetă de Spaghete cu somon
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tort cu frișcă. Rapid de preparat pentru onomastica ta!
Citește și: Pizza cu spanac. O variantă sănătoasă și sățioasă!
Timp de preparare- o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru paste
- 300 g de paste
- 5 căței de usturoi
- 250 g de smântână
- Sare
- piper negru măcinat
- 3 linguri de ulei
ingrediente pentru somon
- 4 bucăți de file de somon
- 100 g de unt+ 2 linguri de ulei vegetal
- 4 linguri de miere de albine
- o căpățână de usturoi
- 2 lămâi
- o legătură de pătrunjel verde
- Sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea somonului. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga pentru început untul și uleiul vegetal, iar după ce untul s-a topit vom adăuga și mierea de albine, usturoiul pe care l-am curățat bine în prealabil și pisat, dar și zeama de la o lămâie. Toate aceste ingrediente se amestecă continuu la foc mediu.
- In momentul în care am obținut sosul dorit, vom adăuga peste acesta și fileurile de somon, având grijă să fie întoarse pe ambele părți, astfel încât să se pătrundă așa cum ne dorim. Din când în când este bine să stropim fileurile de somon cu sosul aflat dedesubt. Nu trebuie să uităm să condimentăm și cu sare și piper negru măcinat după gust.
- Cealaltă lămâie se va tăia în sferturi și se va așeza printre fileurile de somon, astfel încât acestea să se caramelizeze împreună cu acesta. Timp de aproximativ 20 de minute ar trebui să se gătească fileurile de somon, iar după acest interval de timp sunt gata de servit.
- Acum ne vom ocupa și de prepararea pastelor. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem prin a fierbe pastele într-o oală de dimensiuni potrivite în care am adăugat apă și un praf de sare după gust, conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Separat, într-o tigaie de dimensiuni potrivite vom încinge uleiul și vom adăuga cățeii de usturoi pe care i-am spălat foarte bine și tocat mărunt în prealabil, dar și puțină apă. Lăsăm la înăbușit, și mai pisam bine câțiva usturoi și lăsăm deoparte. În cazul în care ne dorim putem adăuga și câteva bucățele de șuncă și să o călim însă în cazul în care nu ne dorim, vom trage deoparte tigaia de pe foc și vom adăuga smântâna, usturoiul pe care l-am pisat în prealabil, dar și sare și piper negru măcinat după gust. Amestecăm bine ingredientele adăugate și întoarcem din nou tigaia pe foc și mai lăsăm sosul să dea în clocot, apoi oprim focul, scurgem pastele și le amestecăm cu sosul preparat.
- Acum că atât pastele noastre, cât și somonul sunt gata și am presărat puțin pătrunjel proaspăt deasupra, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.