Tortul cu frișcă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu frișcă.
Rețetă de Tort cu frișcă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Fursecuri cu gem. Cu adevărat fragede!
Timp de preparare- o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de apă rece
- o lingură de pudră de cacao
- 3 linguri de făină
- un pliculeț de praf de copt
- o esență de vanilie
- Sare
ingrediente pentru cremă
- 500 ml de lapte
- un gălbenuș de ou
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri de amidon
- 450 ml de frișcă lichidă
- O esență de vanilie
ingrediente pentru decor
- tablete de ciocolată decorativă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioas ă rețetă este să ne ocupăm de prepararea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga gălbenușurile de ou, pe care le vom bate spumă cu zahărul, până obținem o compoziție care se albește. Abia apoi adăugăm peste ingrediente și uleiul, apa, făina, pliculețul de praf de copt, pudra de cacao și esența de vanilie. Amestecăm bine cu mixerul toate aceste ingrediente.
- Într-un bol separat, adăugăm albușurile de ou, cu un praf de sare și amestecăm cu mixerul până când vor deveni spumă. Abia apoi amestecăm cele 2 compoziții, cu ajutorul unei palete, iar ulterior cu ajutorul mixerului. Compoziția rezultată se împarte în 2 boluri în mod egal.
- Acum vom avea nevoie de 2 tăvi de cuptor, rotunde cu pereți detașabili, în care așezăm hârtie de copt și turnam în fiecare compoziția de blat împărțită în boluri. Nivelăm cu ajutorul unei spatule și introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 15 minute sau până când observăm că blatul este copt.
- In acest timp, ne putem ocupa și de prepararea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm un bol de dimensiuni mai mari în care să adăugăm gălbenușurile de ou și zahărul, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul mixerului. Abia mai apoi adăugăm și amidonul, jumătate din compoziția de lapte, dar și esența de vanilie. Amestecăm bine și lăsăm deoparte.
- Restul cantității de lapte o punem într-o oală de dimensiuni potrivite la fiert, iar când începe să fiarbă vom da focul mai mic și vom turna amestecul de amidon, amestecând continuu până când vom obține o consistență asemănătoare cu o budincă. Abia atunci luăm compoziția de pe foc și o acoperim cu o folie alimentară până se răcește.
- Acum ne ocupăm și de frișcă, o adăugăm într-un bol de dimensiuni potrivite și o mixam la viteză mare până obținem consistența dorită. Apoi crema care s-a răcit o mixăm și pe ea și o adăugăm peste frișca bătută, însă treptat astfel încât să obținem consistența dorită, să nu fie nici prea moale crema.
- A venit momentul să scoatem și blatul de la cuptor, respectiv din tăvi. Așezăm prima bucată de blat pe un platou de dimensiuni mai mari apoi așezăm cu grijă și nivelăm 1/2 din compoziția de cremă pregătită, apoi așezăm a 2-a bucată de blat și restul de cremă deasupra și nivelam. Păstrăm puțină cremă pentru final, pe care o adăugăm într-un poș pentru a face câteva vârfuri din aceasta deasupra tortului.
- La final, așezăm pe marginea tortului câteva tăblițe de ciocolată decorativă și tortul se introduce la frigider, timp de cel puțin o oră. După acest interval de timp, scoatem tortul din frigider, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.