Spaghete Puttanesca – cele mai bune şi rapide paste de post pe care le poţi face, acestea sunt. Partea şi mai bună? Nu ai cum să greşeşti reţeta, chit că este prima oară când intri în bucătărie… atât de simplă este! Gata în numai de 20 de minute, hrănitoare şi aromate.
Mod De Preparare
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat, sotează-l timp de 1 minut. Adaugă roşiile decojite şi tocate (cât vrei tu de mare/mărunt), măslinele (tăiate la alegere sau lăsate întregi, fără sâmburi), fileurile de anşoa (dacă nu ţii post), caperele, praful de oregano şi piperul.
Lasă sosul să se formeze şi să se îngroaşe la foc mediu spre mic (aproximativ 8 minute). Asezonează cu sare după gust.
Când pastele s-au făcut, scurge-le de apă, toarnă 1 lingură de ulei de măsline peste ele şi învârte uşor oala pentru a le “îmbrăca” în ulei. Combină pastele cu sosul şi pătrunjelul proaspăt tocat. Mai lasă-le pe foc, amestecând uşor, timp de 3 minute.
Dacă nu le serveşti de post, poţi rade un pic de parmezan pe deasupra.
sursa: retete.unica.ro