Specialiștii au făcut anunțul: România, lovită de fenomene meteo extreme! „Ați văzut…”

românia, climatolog, fenomene meteo, fenomene meteo extreme, tornade
românia, climatolog, fenomene meteo, fenomene meteo extreme, tornade

Roxana Bojariu, climatolog, a făcut un anunț tulburător: România va fi lovită de fenomene meteo extreme, inclusive de tornade.

Specialiști în domeniul climatologiei precum Roxana Bojariu, au tras un semnal de alarmă asupra fenomenelor meteo extreme care au avut loc în spațiul românesc în ultima perioadă, explicând că acestea nu se vor opri în următoarea perioadă ci, din contră, se vor agrava.

Totodată, climatologul a explicat că temperaturile vor crește foarte tare, această vara fiind una extrem de călduroasă. „Dacă vorbim de fenomene extreme, chiar dacă sunt normale pentru perioada din an, intensitatea lor este mult mai mare decât cea cu care eram obișnuiți în urmă cu câteva decenii.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre noua ordonanță de urgență! Iată tot ce se va schimba din 1 iunie

Ați văzut covorul de grindină care acoperă zone destul de întinse. Cantitatea de precipitații tinde să creeze mai mereu inundații. Lucrurile acestea sunt un semnal al efectului încălzirii globale la scările noastre regionale și locale,” a declarat Roxana Bojariu, potrivit Gândul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

În cursul acestei veri, România va avea temperaturi extreme

„Putem spune că temperaturile în vara care vine au șanse foarte mari să fie peste media intervalului de referință 1993 – 2016. Nu putem să spunem cu cât peste medie și când va fi valul de căldură.

Probabil că vor fi și furtuni puternice, poate chiar tornade,” a adăugat specialistul.

Citeste si: Tornadă apărută în Bihor. Meteorologii au emis o avertizare specială până miercuri- FOTO

românia, climatolog, fenomene meteo, fenomene meteo extreme, tornade
românia, climatolog, fenomene meteo, fenomene meteo extreme, tornade

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză pentru Capitală, care relevă faptul că își vor face apariția fenomene meteo extreme, precum grindina și descărcări electrice. În București, în cursul după-amiezelor, va fi prezentă instabilitatea atmosferică sub formă de: averse însemnate cantitativ, grindină, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

Citeste si: Carmen Harra, avertismentul de care se temea toată lumea! Ce urmează după pandemia de coronavirus



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Tot ce trebuie să știi despre noua ordonanță de urgență! Iată tot ce se va schimba din 1 iunie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies