Știai că palmierul face cocos sau curmale? Iată unde îl găsești, în România.

Știai că palmierul face cocos sau curmale? Unde îl găsești în România.
Știai că palmierul face cocos sau curmale? Unde îl găsești în România.

Cu toții visăm la o vacanță la mare în mijlocul verii, la un moment de relaxare sub umbra unui palmier. Pe o faleză din Turcia ori Grecia, lenevind pe un șezlong, cu nisipul mișcător care ne mângâie picioarele, admirând valurile mării. Ce priveliște!

Știai că palmierul face cocos sau curmale? Unde îl găsești în România.  Cu toții visăm la o vacanță la mare în mijlocul verii, la un moment de relaxare sub umbra unui palmier. Pe o faleză din Turcia ori Grecia, lenevind pe un șezlong, cu nisipul mișcător care ne mângâie picioarele, admirând valurile mării. Ce priveliște!

Citeste si: Totul despre ficus – sfaturi pentru un arbore sănătos şi aspectuos!

Acest sentiment minunat poate fi regăsit și la noi acasă, la anumite terase și piscine, cât și la Marea Neagră. Palmierii sunt adaptați climei noastre în anumite zone geografice și plantați în câteva oaze de liniște din România. Trebuie doar să planificăm un weekend prelungit și relaxarea vine de la sine.

Știai că palmierul face cocos sau curmale?
Știai că palmierul face cocos sau curmale?

În interioarele în care sunt amplasați, palmierii imprimă un aer exotic, aceștia fiind apreciați pentru eleganța frunzelor și portul columnar, care este de un aspect absolut deosebit.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Marea majoritate a palmierilor își au originile în zone tropicale și sub-tropicale. Tulpina acestora este neramnificata, poate fi scurtă sau lungă, în funcție de specie și se termină cu un buchet de frunze mari și inflorescențe. Pe măsură ce palmierul înaintează în vârstă, tulpina acestuia poartă cicatrici ale frunzelor căzătoare.

Citeste si: Azalea – cum întreții o floare pretențioasă? Îţi dezvăluim toate secretele!

Știai că palmierul face cocos sau curmale? Unde îl găsești în România.   La unele specii, tulpina este acoperită într-un țesut fibros, acesta fiind colorat în nuanțe diverse de maro. Frunzele sunt penate sau palmate, colorate în diferite nuanțe de verde iar florile, care nu sunt însemnate decorativ, apar doar în zonele de origine ale palmierilor.

Florile au un colorit ce variază în nuanțe de alb, galben, roz sau violet. În zonele de origine, unii palmieri fac fructe, de genul cocosului sau curmalelor.

Palmierii au o creștere foarte lentă, aceștia necesitând și 10 ani pentru a ajunge la maturitate și sunt plante de seră caldă și umedă, aceste criterii reprezentând exigențele lor ecologice. Palmierii se întrețin foarte ușor, cât timp sunt respectate condițiile de temperatura și umiditate specifice zonelor sale de origine, motiv pentru care pot fi crescuți doar în anumite zone ale țării noastre, respectiv zonele de câmpie, unde căldura predomină chiar și

iarna, față de zonele de deal sau munte. Temperatura iarna nu trebuie să scadă sub 5 grade, iar palmierii intră în sezonul rece într-o stare de repaus. Vara sunt preferate temperaturile care se învârt în jurul a 30 de grade Celsius. Palmierii iubesc căldura și majoritatea speciilor suportă bine soarele direct, dar și semi-umbra.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Știai că palmierul face cocos sau curmale? Unde îl găsești în România.
Știai că palmierul face cocos sau curmale? Unde îl găsești în România.

Știai că palmierul face cocos sau curmale? Unde îl găsești în România.  Referitor la udarea palmierilor, aceasta trebuie să se efectueze în mod constant în timpul sezonului cald și iarna mai rar, lasând pământul să se usuce ușor între 2 udări. Cu privire la umiditatea atmosferică, acesta trebuie menținută la un nivel ridicat, respectiv de până la 80% vara și 60% iarna. Pământul în care se plantează un palmier trebuie să fie fertil, neutru sau ușor alcalin, cât și foarte bine drenat.

Îngrijirea palmierilor este foarte ușoară, singura grijă reprezentând asigurarea factorilor de mediu care sunt specifici plantei.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Georgiana Lobonț despre momentele de cumpănă din familie și gestionarea lor. „Nu vedem doar roz! Sunt unele lucruri care trebuie ținute acasă!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies