Totul despre ficus – sfaturi pentru un arbore sănătos şi aspectuos!

Totul despre ficus – sfaturi pentru un arbore sănătos şi aspectuos!
Totul despre ficus – sfaturi pentru un arbore sănătos şi aspectuos!

Ficusul este un arbore în adevăratul sens al cuvântului, care poate atinge până la 30 de metri înălțime. Este planta perfecta pentru acasă.

Totul despre ficus – sfaturi pentru un arbore sănătos! Ficusul este un arbore în adevăratul sens al cuvântului, care poate atinge până la 30 de metri înălțime. Este planta perfecta pentru acasă, prin frunzele sale mari, estetice și decorative. Aduce culoare și bucurie oricărui ambient și dă o notă arhitecturală deosebită încăperii, prin aspectul său de copac adult.

Când este cultivat ca plantă de apartament, acesta se adaptează condițiilor de mediu, iar înălțimea sa nu depășește 3 metri.

Iubește lumina, fără însă ca razele solare să cadă direct pe frunzele acestuia.

Se spune despre ficus că este bine să fie crescut ca plantă de interior deoarece purifică aerul din încăpere, fiind eficient în îndepărtarea formaldehidelor.

Citeste si: Beneficiile incredibile ale plantei Aloe Vera

Totul despre ficusul – sfaturi pentru un arbore sănătos
Totul despre ficusul – sfaturi pentru un arbore sănătos

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cele mai cultivate specii

Conform specialistului Florin Toma, ficusul reunește un număr de circa 800 de specii lemnoase, arbuști sau liane, care sunt originare din pădurile tropicale și subtropicale ale lumii. Printre cele mai cunoscute specii care sunt cultivate drept plante de interior se numără:

  • Specia Ficus australis
  • Specia Ficus benjamina
  • Specia Ficus diversifolia
  • Specia Ficus elastica
  • Specia Ficus lyrata

Totul despre ficus – sfaturi pentru un arbore sănătos! Dintre speciile menționate, specia

Ficus benjamina este cea mai cultivată. Planta are port arboricol, având o coroana bine ramnificata. Lăstarii acesteia sunt subțiri și au epiderma alb-cenușie. Frunzele sunt de un colorit verde intens sau verde amestecat cu alb-crem, oval-eliptice, lungi de 5-13 cm și lucioase.

Ficușii sunt plante de sera caldă și umedă, iar temperaturile preferate de aceștia sunt de 18-22 grade pe timpul sezonului cald și de 12-14 grade pe timpul iernii.

Ficușii sunt sensibili la oscilațiile bruște de temperatură, precum și la curenții reci de aer și nu suportă soarele direct, deşi au nevoie de multă lumină.

În privința udatului, pământul trebuie menținut permanent reavăn, iar frunzele ficusului trebuie pulverizate cu apă în mod constant, pentru menținerea umidității aerului din jurul acestora. Iarna, ficușii trebuie udați mai rar, până la punctul în care pământul trebuie lasat să se usuce ușor între udări.

Pământul în care acesta trebuie plantat este recomandat să fie fertil, foarte bine drenat și bogat în humus, cu un pH ușor acid.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

Totul despre ficusul
Totul despre ficusul

Sfaturi pentru îngrijirea ficusului

Totul despre ficus – sfaturi pentru un arbore sănătos! Conform specialiștilor, principala atenție care trebuie acordata în îngrijirea ficusului constă în asigurarea factorilor de mediu specifici originii lor, astfel încât să se întrunească exigentele speciei. Spațiul trebuie aerisit constant, dar trebuie avută grijă să nu oscileze brusc temperatura, să nu apară curenți reci de aer și nici uscăciune atmosferică.

Pe perioada primăverii se pot efectua tăieri de formă, iar pe perioada verii, ficușii trebuie fertilizați cu îngrășământ specific odată la 2 săptămâni. Aceștia trebuie de asemenea transplantați odată cu creșterea lor în înălțime, după caz.

Prețul unui ficus pornește de la 50 de lei și poate ajunge până la prețul de 200 de lei, în funcție de specia aleasă pentru achiziție, cât și de dimensiunea acestuia.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies