Unii zic că e o pizza rulată, alții spun că e sandwich. Oricum i-ai spune, Stromboli (inventat cam prin anul 1950) e o gustare extraordinar de bună, care a cucerit oameni din întreaga lume.
Straturi-straturi delicioase de brânzeturi, șuncă afumată, salam ușor picant, învelite într-un aluat crocant și fierbinte.
Citeste si: Brioşe cu inimă caldă. Sunt delicioase!
Mod De Preparare
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
Fă blatul de pizza si intinde-l cu un sucitor pe un fund de lemn presărat cu făină, cât mai dreptunghiular posibil (nu rotund, ca pentru pizza).
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Unge-l cu sos pentru pizza.
Pune în mijloc câte un strat de fiecare carne în parte, lăsând pe cât posibil, de jur împrejur, marginile libere, ca să poți împături aluatul la final. Adaugă și brânzeturile – mozzarella, provolone,gorgonzolla (rase sau tăiate felii).
Bate oul cu puțină apă și unge cu el marginile lăsate libere.
Rulează ușor – începând dintr-o singură parte, desigur – și la final unește bine marginile ca să izolezi bine umplutura și împăturește marginile dedesubtul aluatului.
Pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește cu ulei de măsline (dacă vrei, poți presăra deasupra și puțin parmezan, oregano sau praf de usturoi) și dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
Citeste si: Prăjitura "7 lei"- Desert cu mere şi scorţişoară
Taie felii și servește cu sos marinara alături.
sursa: retete.unica.ro