Ștrudel cu mere. Poate fi savurat într-o după-amiază relaxantă!

retete de gustare

Ștrudel cu mere

O rețetă ideală pentru un desert pentru familie. Este o alegere minunată pentru a surprinde la sfârșitul unei cine în weekend.

Acesta este un desert delicios, perfect pentru iubitorii de dulciuri simple. Aluatul este unul moale, care se îmbină perfect cu umplutura dulce de mere și scorțișoară. Merele aduc o aromă deosebită, iar zahărul pudră de deasupra oferă un strop de dulceață suplimentară.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să îți aduci aminte de copilărie, încearcă această rețetă și nu o să regreți!

Citește și: Rețeta Florentinei Opriș de plăcintă de dovleac: „Dovleacul are un conținut ridicat de apă, este sărac în calorii și bogat în potasiu și magneziu.”

prajitura cu mere
Ștrudel cu mere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de vafe care nu îngrașă, pregătită de Cristina Șișcanu: „Rețeta asta am învățat-o de la o nutriționistă acum ceva timp și o fac frecvent.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • 500 g de făină
  • 200 ml de lapte călduț
  • 100 g de zahăr
  • 1 plic de drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
  • 80 g de unt topit
  • 1 ou
  • 1/2 de linguriță de sare
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Ingrediente pentru umplutură

  • 5 mere mari 
  • 100 g de zahăr
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 50 g de unt
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • zeama de la 1 lămâie

Ingrediente pentru decor

  • 50 g de zahăr pudră

strudel cu mere
Ștrudel cu mere[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat

  1. Dacă folosești drojdie proaspătă, dizolvă drojdia într-un bol mic cu o lingură de zahăr și 50 ml de lapte călduț. Lasă amestecul să stea timp de 10-15 minute, până când se formează spumă la suprafață. Dacă folosești drojdie uscată, amestec-o direct cu făina.
  2. Într-un bol mare, combină laptele călduț rămas, zahărul, oul, untul topit și esența de vanilie. Amestecă până la omogenizare. Adaugă făina cernută și sarea în bolul cu ingredientele umede. Dacă ai activat drojdia proaspătă, adaug-o și pe ea. Frământă aluatul cu mâinile sau cu un robot de bucătărie, până când devine elastic, aproximativ 10-15 minute.
  3. Pune aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperă-l cu un prosop și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.

Mod de preparare umplutură

Citește și: Conflictul dintre Rebecca și Criss ia amploare! „Îmi zici tu mie așa ceva?!”. Andreea Mantea ia o decizie drastică! Aflați ce se întâmplă în episodul de vineri, 27 septembrie, de la 10:00 și 16:30, în „Casa iubirii”, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: "Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică- stirilekanald.ro

  1. Curăță merele de coajă și taie-le în bucăți mici. Stropește-le cu zeama de lămâie apoi.
  2. Într-o tigaie mare, topește untul și adaugă merele tăiate. Presară zahărul și scorțișoara peste mere și gătește-le la foc mediu timp de 5 minute, până când merele încep să se înmoaie. Adaugă esența de vanilie și amestecă bine. Lasă umplutura să se răcească complet.

Asamblare, decorare și servire

  1. După ce aluatul a crescut, scoate-l din bol și frământă-l ușor. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină, formând un dreptunghi. Întinde umplutura de mere uniform pe toată suprafața aluatului, lăsând o margine pe toate laturile.
  2. Începe să rulezi aluatul, formând un rulou. Asigură-te că marginile sunt bine sigilate pentru a nu se desface în timpul coacerii. Așază ruloul într-o tavă tapetată cu hârtie de cop. Acoperă-l din nou cu un prosop și lasă-l să mai dospească timp de 30 de minute.
  3. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pune ruloul în cuptorul preîncălzit și coace-l timp de 40 de minute, până când devine auriu. Dacă observi că se rumenește prea repede, acoperă-l cu o folie de aluminiu după 20 de minute.
  4. Scoate ruloul din cuptor apoi, și lasă-l să se răcească complet. După ce ruloul s-a răcit, presară zahăr pudră deasupra. Taie ruloul în felii groase și servește-l. Poftă bună!

retete pentru desert
Ștrudel cu mere[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Supă cremă de porumb. O alegere excelentă când vrei să te bucuri de o masă sănătoasă!, pentru o mâncare ușoară, cu un gust destul de dulce. Este adesea servită cu crutoane și poate fi savurată atât caldă, cât și rece, fiind perfectă pentru o masă rapidă, potrivită în orice anotimp.

retete de prajituri de casa
Ștrudel cu mere[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Rețeta de vafe care nu îngrașă, pregătită de Cristina Șișcanu: „Rețeta asta am învățat-o de la o nutriționistă acum ceva timp și o fac frecvent.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Finalul trilogiei „Moromeții” debutează cu fast la Teatrul Național București pe 13 noiembrie

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

De ce s-au despărțit, de fapt, Patrick și Nona! Ce i-a făcut să-și spună „adio”: „De acolo a început...”

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies