O rețetă ideală pentru serile răcoroase de toamnă și iarnă. Aduce o notă de căldură și confort în orice masă.
Acesta este un preparat culinar savuros, care combină aroma dulce și delicată a porumbului proaspăt cu texturile cremoase, obținându-se astfel o supă plină de gust. De obicei, este preparată din porumb proaspăt sau congelat, diverse legume, toate fierte și apoi mixate pentru a obține o consistență fină.
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente
- 4-5 bucăți de porumb sau 400 g porumb congelat
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați
- 2 cartofi medii, curățați și tăiați cuburi
- 1 morcov, curățat și tăiat cuburi
- 1 litru de supă de legume sau apă
- 200 ml de smântână, pentru servire
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper,
- 1 linguriță de boia de ardei, opțional
- Verdeață proaspătă, pentru decor
Mod de preparare
Mod de preparare supă cremă
- Curăță ceapa, usturoiul, cartofii și morcovul, având grijă să îndepărtezi coaja. Tăie ceapa și usturoiul mărunt, astfel încât să se îmbine perfect în supă.
- Într-o oală mare, adaugă uleiul de măsline și încălzește-l la foc mediu.
- Adaugă porumbul, fie proaspăt, fie congelat, în oală, amestecând bine. Toarnă supa de legume sau apa peste legume și lasă să fiarbă. Adaugă sare, piper și, dacă dorești, boia de ardei. Lasă supa să fiarbă timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când cartofii și morcovul sunt moi.
- Folosind un blender de verticală sau un blender obișnuit, mixează supa până obții o consistență fină și cremoasă. Dacă este prea groasă, poți adăuga puțin apă sau supă pentru a obține consistența dorită. Gustă supa și ajustează condimentele, după preferințe.
Servire
- Toarnă supa cremă de porumb în boluri adânci, lăsând loc suficient pentru a adăuga topping-urile. Asigură-te că supa este încă caldă, iar pe fiecare porție, adaugă un strat generos de smântână deasupra, pentru o textură cremoasă, poți să incluzi și rondele de porumb fierte, fie proaspete, fie din conservă, care vor adăuga un element crocant, iar la final, completează preparatul cu verdeață proaspătă tocată, pentru un strop de prospețime. Dacă dorești să intensifici aromele, poți să adaugi un strop de piper proaspăt măcinat, pentru un gust ușor picant. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Plăcintă cu mere. Devine un desert irezistibil pentru orice iubitor de dulciuri clasice!, pentru un desert clasic, alcătuit dintr-un aluat fraged și o umplutură delicioasă de mere aromate, adesea condimentate cu scorțișoară și zahăr. Feliile de mere sunt așezate uniform în interiorul crustei, iar plăcinta este acoperită cu o crustă de aluat. Servită caldă sau la temperatura camerei, este perfectă alături de o înghețată de vanilie sau o lingură de frișcă, pentru orice ocazie.