Studiu: Copiii care ajută la treburile casnice au mai mult succes în viaţă

Studiu: Copiii care ajută la treburile casnice au mai mult succes în viaţă
Studiu: Copiii care ajută la treburile casnice au mai mult succes în viaţă

Copiii care sunt crescuti sa ajute la treburile din casa, au mai mult succes, a confirmat un studiu interesant.

Copiii care sunt crescuti sa ajute la treburile din casa, au mai mult succes, a confirmat un studiu interesant al Juliei Lythcott-Haims, fostul decan al prestigioasei Universități Stanford, si un "avocat" al educarii copiilor cu dragoste. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l suprasoliciti pe copil.

Citeste si: Parenting: Dragă copile, nu înteleg lumea ta, dar sunt mereu lângă tine

Dar cum a ajuns specialistul la aceasta concluzie?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Potrivit lui Julie Lythcott-Haims, copilul care ajuta la treburile casnice dezvolta abilitati care il vor ajuta in viitor sa fie competitiv si nu va spune niciodata "nu" niciunei provocari.

Iata care sunt caracteristicile pe care le dobandeste:

1. Autonomie: sarcinile interne reprezinta o provocare pentru copil, o provocare pe care reuseste sa o depaseasca fara probleme si care ii confera o mai mare autonomie si independenta.

Citeste si: Greșeli pe care le fac proaspetele mămici atunci când incearcă să slăbească

2. Abilitati sociale: Ajutarea la domiciliu il invata pe copil abilitati fantastice. Nu numai ca invata sa faca patul sau sa tina casa ordonata. Dobandeste abilitati care il ajuta sa depaseasca dificultatile, sa-si organizeze timpul, sa planifice strategii sau sa stabileasca prioritati.

Citeste continuarea pe copilul.ro



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Răceala şi gripa în primul an de viaţă al bebeluşului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies