Supa cremă de ciuperci de post se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara
Rețetă de Supă cremă de ciuperci de post
Rețeta delicioasă de Supă cremă de ciuperci de post, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de ciuperci de post este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total- o oră
Rețeta de Supă cremă de ciuperci de post este pentru 4 persoane
Ingrediente – Supă cremă de ciuperci de post
- 500 g de ciuperci
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 100 ml de ulei
- 3 căței de usturoi, pisați
- 3 lingurițe de făină
- 800 ml de supă de legume caldă
- Sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru
care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: 10 rețete delicioase și sănătoase pentru slăbit. Cum să mănânci fără să ai grija caloriilor în plus
Mod de preparare- Supă cremă de ciuperci de post
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de ciuperci de post, este să aduceți și o oală de dimensiuni mai mici.
- În timpul în care cartofii sunt la fiert, vom toca mărunt și ceapa iar ulterior o vom căli într-o tigaie de dimensiuni potrivite în care am adăugat ulei, imediat ce am așteptat să se încingă.
- Separat curățăm bine și ciupercile și le tocăm în funcție de preferințe, iar ulterior le vom adăuga peste ceapă călită din tigaie și le vom sota timp de aproximativ 5 minute, în timp ce vom mai amesteca din când în când. Abia apoi vom adăuga peste acestea și usturoiul pe care l-am pisat în prealabil, amestecăm bine pentru a se încorpora cu toate ciupercile, iar ulterior presărăm treptat și făina, timp în care vom amesteca continuu pentru a se uniformiza. Vom amesteca în tigaie până când vom observa că ciupercile sunt acoperite în întregime cu făină.
- Abia acum a venit momentul să turnăm peste aceste ingrediente și supa caldă și să mai lăsăm la fiert conținutul timp de aproximativ 15 minute, iar ulterior vom scoate compoziția, inclusiv pe cea de cartofi fierți din oală, și le vom adăuga pe toate într-un blender pentru a le pasa. Odată ce am pasat supa noastră cremă, o vom condimentat cu sare și piper negru măcinat după gust, iar apoi vom mai adăuga puțin în oală pentru a o da un clocot, însă nu mai mult de un minut.
- După acest interval de timp și pas, vom lua oala de pe foc, o vom așeza în farfurii, presărăm deasupra și câteva ciuperci prăjite, pe care le-am păstrat special, dar și verdeață, după gust și preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cum salvezi ciorba dacă iese prea sărată. Trucul care îți va schimba viața