Supă cremă de ciuperci de post. Aromă și nutriție în fiecare lingură!

retete de mancare gatita

Supă cremă de ciuperci de post

Supa cremă de ciuperci de post se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara

o rețetă perfectă de Supă cremă de ciuperci de post. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Supă cremă de ciuperci de post, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Supă cremă de ciuperci de post 

Rețeta delicioasă de Supă cremă de ciuperci de post, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de ciuperci de post este de 30 de minute 

retete pentru masa de pranz
Supă cremă de ciuperci de post[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- 30 de minute 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total- o oră 

Rețeta de Supă cremă de ciuperci de post este pentru 4 persoane 

supa crema de ciuperci
Supă cremă de ciuperci de post[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Supă cremă de ciuperci de post 

  •  500 g de ciuperci 
  • 2 cartofi 
  • 2 cepe 
  • 100 ml de ulei 
  • 3 căței de usturoi, pisați 
  • 3 lingurițe de făină 
  • 800 ml de supă de legume caldă 
  • Sare 
  • piper negru măcinat  

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru

care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

supa crema de ciuperci de post
Supă cremă de ciuperci de post[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: 10 rețete delicioase și sănătoase pentru slăbit. Cum să mănânci fără să ai grija caloriilor în plus

Mod de preparare- Supă cremă de ciuperci de post 

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de ciuperci de post, este să aduceți și o oală de dimensiuni mai mici.
    În aceasta vom adăuga apă cu puțină sare pentru a fierbe cartofii, pentru a fierbe mai repede vom tăia fie pe fiecare în jumătate și vom lăsa la fiert timp de aproximativ 20 de minute.
  2. În timpul în care cartofii sunt la fiert, vom toca mărunt și ceapa iar ulterior o vom căli într-o tigaie de dimensiuni potrivite în care am adăugat ulei, imediat ce am așteptat să se încingă. 
  3. Separat curățăm bine și ciupercile și le tocăm în funcție de preferințe, iar ulterior le vom adăuga peste ceapă călită din tigaie și le vom sota timp de aproximativ 5 minute, în timp ce vom mai amesteca din când în când. Abia apoi vom adăuga peste acestea și usturoiul pe care l-am pisat în prealabil, amestecăm bine pentru a se încorpora cu toate ciupercile, iar ulterior presărăm treptat și făina, timp în care vom amesteca continuu pentru a se uniformiza. Vom amesteca în tigaie până când vom observa că ciupercile sunt acoperite în întregime cu făină. 
  4. Abia acum a venit momentul să turnăm peste aceste ingrediente și supa caldă și să mai lăsăm la fiert conținutul timp de aproximativ 15 minute, iar ulterior vom scoate compoziția, inclusiv pe cea de cartofi fierți din oală, și le vom adăuga pe toate într-un blender pentru a le pasa. Odată ce am pasat supa noastră cremă, o vom condimentat cu sare și piper negru măcinat după gust, iar apoi vom mai adăuga puțin în oală pentru a o da un clocot, însă nu mai mult de un minut. 
  5. După acest interval de timp și pas, vom lua oala de pe foc, o vom așeza în farfurii, presărăm deasupra și câteva ciuperci prăjite, pe care le-am păstrat special, dar și verdeață, după gust și preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de ciorba
Supă cremă de ciuperci de post[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum salvezi ciorba dacă iese prea sărată. Trucul care îți va schimba viața



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Negresă cu alune. Cea mai simplă rețetă, dar totodată și cea mai gustoasă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies