Indiferent de momentul zilei, anumite rețete se pot prepara extrem de repede, și se pot încadra perfect în dieta noastră de slăbit. Însă știați care sunt acestea?
Aflați în rândurile următoare, care sunt cele mai bune alimente atunci când vine vorba despre o dietă de slăbit. În plus, descoperiți și 10 rețete delicioase pe care le puteți lua în calcul, atunci când țineți o astfel de dietă.
Care sunt cele mai bune alimente pentru slăbit
Apa plată, minerală, ceai neîndulcit
În ciuda faptului că nenumărate persoane apelează la ceaiurile din comerț, acestea au mai mult suc decât ar trebui, aspect care se regăsește și în cazul sucurilor de fructe.
Legume verzi proaspete (salată verde, broccoli, varză, dovlecei, andive, spanac, rucola, fasole verde, etc.)
În cazul în care ne dorim o dietă potrivită pentru a avea o siluetă pe măsura așteptărilor, trebuie să ținem minte faptul că legumele verzi proaspete sunt cele care oferă organismului nostru un volum mare de fibre, dar și cantități foarte crescute de apă, ceea ce le face extrem de potrivite pentru o astfel de dietă. De asemenea, legumele verzi proaspete au și mai multe vitamine și minerale în comparație cu fructele, iar totodată ajută și la scăderea absorbției grăsimilor din carne, brânză, crescând totodată senzația de sațietate.
Lactate moi degresate (iaurt, lapte, brânză proaspătă)
Atunci când vine vorba despre lactate, cele moi degresate reprezintă o alegere potrivită în acest caz, dat fiind faptul că reprezintă o sursă nemaipomenită de proteine și calciu, oferind totodată și o sațietate de lungă durată, iar dacă vă doriți să vă potoliți foamea, lactatele care se consumă între mese, sunt o alegere bună.
Cereale integrale, leguminoase, boabe (orez, paste integrale, fasole boabe, mazăre, năut, linte, soia)
În ciuda faptului că cerealele integrale sunt foarte recomandate în această dietă, ar trebui să le alegeți pe cele care nu au adaos de zahăr, miere sau ciocolată, atunci când sunt consumate la micul dejun. De asemenea, le puteți combina cu lactate degresate, diverse fructe sau semințe, pentru a vă asigura de o doză de energie pe întreaga durată a zilei.
În plus, atunci când vine vorba despre masa de prânz, vă puteți asigura de o sursă nemaipomenită de proteine și fibre, prin intermediul orezului, pastelor integrale, dar și a leguminoaselor.
Carne slabă, fără grăsime ori piele (peşte, pui, curcan, muşchi slab)
Nu trebuie să uităm nici de carnea slabă pe care o putem include în dieta noastră, mai exact cea slabă este cea pe care ar trebui să o alegeți, dar totodată și cea care este macră, de la care bineînțeles că veți îndepărta grăsimea și nu o veți găti împreună cu legumele.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Hummus cu lipie. Potrivit pentru un mic dejun rapid!
Rețete delicioase pentru slăbit
Salata tabbouleh
Această variantă de salată, este de asemenea potrivită pentru dietele de slăbire, și conține bulgur sau cous cous, pătrunjel, roșii, ceapa, ulei de măsline, zeama de lămâie, sare si piper negru măcinat, potrivită pentru orice moment al zilei.
Ardei copți cu oțet si mujdei
Pentru această delicioasă rețetă de ardei copți cu oțet și mujdei, veți avea nevoie de 1 kg de ardei capia pe care îi veți căli puțin într-o tigaie în care ați adăugat ulei, odată ce s-a încins. Imediat ce s-au călit, vom adăuga peste aceștia și două-trei lingurițe de mujdei, aceeași cantitate de oțet, și vom condimenta preparatul cu sare și piper negru măcinat.
Salată de roșii, măsline, broccoli fiert la aburi
Această variantă de salată este la fel de proaspătă ca cele menționate anterior, la care puteți adăuga zeamă de lămâie sau oțet balsamic, alături de ulei de măsline, sare și piper negru măcinat. Atunci când vine vorba despre broccoli, acesta se recomandă să fie fiert timp de aproximativ 5 minute, motiv pentru care salata se va prepara într-un timp extrem de scurt.
Plăcintă de iaurt cu ouă
Pentru această delicioasă rețetă de plăcintă de iaurt cu ouă, tot ce trebuie să faceți este să aveți la dispoziție un pachet de foi de aluat, o găleată de iaurt, 10 ouă, 2 plicuri de zahăr vanilinat, esență de rom, și câteva stafide în funcție de preferințe. În continuare, compoziția se va face din iaurt, ouă, zahăr vanilinat, esența de rom, dar și stafidele, pe care le vom amesteca bine de tot până când se vor încorpora uniform. Într-o tavă de cuptor vom așeza trei-patru foi de plăcintă una peste cealaltă, peste care vom presăra puțin ulei și îl vom întinde pe toată suprafața lor, urmând ca mai apoi să punem compoziția de iaurt cu ouă deasupra. Deasupra mai trebuie să mai punem câteva foi de plăcintă pe care le vom unge de asemenea cu puțin ulei iar deasupra încă puțină compoziție. Procesul se repetă până când vom rămâne fără foi de plăcintă, dar și fără compoziție, la final rămânând un strat de compoziție. Tava se va introduce la cuptor și se va lăsa la foc mic spre mediu până când se va rumenii.
Salata de roșii, castraveți, ceapă, tofu afumat
Această variantă de salată, este una potrivită pentru vară, dar și atunci cum vă doriți să slăbiți, indiferent de moment. În afară de ingredientele menționate, mai puteți adăuga și ulei de măsline, zeamă de lămâie sare dar și pătrunjel proaspăt, pentru un gust mai savuros.
Salata de ciuperci cu iaurt si verdeață
După această delicioasă rețetă de salată de ciuperci cu iaurt și verdeață, tot ce trebuie să faceți este să aveți la dispoziție 400 ml de iaurt grecesc, 3 căței de usturoi pe care i-ați pisat în prealabil, sare, 5 fire de pătrunjel, 4 fire de mărar, o lingură de ulei de măsline, ciuperci la saramură pe care le veți clăti foarte bine și le veți scurge de apă, iar ulterior le veți toca mărunt. Așadar, în continuare va trebui să zdrobiți cățeii de usturoi pe care îi veți freca bine într-un bol de dimensiuni mai mici cu sare și lingura de ulei de măsline, iar ciupercile tocate le veți amesteca cu mujdeiul, iaurtul și verdeața tocată mărunt, iar rețeta este gata.
Salata de varza+ morcov+ ardei kapia+ pătrunjel+ ulei de măsline+ oțet+ sare+ piper negru măcinat
Această variantă de salată, este una care te va ajuta să slăbești, și o poți savura indiferent de momentul zilei pierdut fiind combinația de ardei capia, pătrunjel și oțet, ingrediente care ajută la remineralizarea și revitalizarea organismului.
Ratatouille la cuptor
Pentru această delicioasă rețetă de Ratatouille la cuptor, tot ce trebuie să faceți este să așezați într-o tavă rotundă de cuptor, rondele de roșii, vinete, dovlecei, pe care le veți condimenta cu sare, piper negru măcinat, verdețuri aromatice în funcție de preferințe, dar și puțin ulei de măsline. Tava se va introduce la cuptor până când toate legumele vor deveni rumene, iar rețeta este gata.
Shakshuka
Pentru această delicioasă rețetă de o Shakshuka, tot ce trebuie să faceți este să adăugați legumele dorite, peste care, odată ce acestea s-au călit într-o tigaie, la foc potrivit, veți sparge și câteva ouă deasupra și veți aștepta ca acestea să se gătească pentru ca rețeta să fie gata. Acest preparat este plin de vitamine și antioxidanți, fibre și proteine necesare
Cartofi la cuptor cu mujdei
Pentru această delicioasă rețetă de cartofi la cuptor cu mujdei, tot ce trebuie să faceți este să fierbeți cartofii în coajă, iar în momentul în care observați că au început să se crape, îi veți scoate din oală și veți pune într-o tavă de cuptor. Între timp veți prepara și mujdeiul de usturoi cu pătrunjelul proaspăt tocat și îl veți pune direct în crăpăturile cartofilor, pentru ca ulterior să-i dați la cuptor până când acestea se rumenesc, iar rețeta este gata.
Citește și: Pancakes cu miere, nuci și banane. Adaptată în funcție de preferințe!