Supa cremă de dovleac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de dovleac.
Rețetă de Supă cremă de dovleac
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cât timp se fierbe broccoli proaspăt. Cum să obții textura perfectă și nutrienții intacți în câteva minute!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 2 L de apă
- Sare
- 1 kg și jumătate de dovleac
- 3 cartofi
- 3 linguri de unt
- piper negru măcinat
- 2 morcovi
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de
ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a tăia legumele. Așadar, vom lua cartofii rând pe rând, dar și morcovi, pe care îi vom curăța, îi vom spăla foarte bine, iar ulterior îi vom tăia în bucățele, bucățele care se vor așeza în 2 boluri separate.
- Acum ne vom ocupa și de dovleacul nostru, ceea ce înseamnă că acesta trebuie să fie curățat de coajă, dar și de sâmburi, pentru ca ulterior să îl tăiem și pe acesta, însă de această dată în cubulețe cât se poate de mici.
- Vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga untul și vom aștepta ca acesta să se topească complet. Odată topit untul, vom adăuga bucățelele tăiate în prealabil de cartofi și morcovi, pentru a le căli timp de aproximativ 5 minute, dar și alături de cubulețele de dovleac.
- Separat, vom avea nevoie și de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apa, și vom aștepta ca aceasta să ajungă la punctul de fierbere. După cele 5 minute în care cartofii, dovleacul și morcovii s-au călit, iar apa noastră din oala ajuns la punctul de fierbere, vom transfera legumele în oală, le vom condimenta cu sare și piper negru măcinat după gust, și le vom lăsa pe foc timp de aproximativ 40 de minute.
- După acest interval de timp, vom pune întreaga compoziție obținută într-un blender, pentru a sfărâma și mai bine legumele noastre, iar ulterior după ce observăm că am obținut un aspect cremos al acestora, vom pune compoziția înapoi în oală, pe foc, și mai lăsăm supa cremă timp de câteva minute, până să ajungă la punctul de fierbere. În cazul în care nu dețineți un blender, puteți așeza toate legumele într-un bol de dimensiuni mai mari, și să le pasați cu același instrument de bucătărie cu care preparați și piureul, în general. Este nevoie să repetați acest proces până când veți obține aceeași compoziție și aspect cremos, ca în cazul în care ați fi folosit blenderul. Odată obținută compoziția, veți urma exact aceiași pași menționați mai sus.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit, cu câteva felii de pâine prăjită alături. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.