Broccoli este o legumă foarte sănătoasă pentru organism, care poate fi introdusă cu ușurință în alimentația noastră de zi cu zi, atât sub formă de garnitură, cât și combinată în diverse mâncăruri. Această legumă este din ce în ce mai iubită de către bucătari, dar și de către nutriționiști, care o recomandă în diverse planuri alimentare.
Cu toate acestea, multe persoane se feresc să gătească broccoli, deoarece pentru a fi gustos, trebuie ca textura să fie una perfectă, fără să fie tare. Descoperă în rândurile de mai jos cât timp se fierbe, de fapt, broccoli, dar și motivele pentru care trebuie să adaugi această legumă în regimul tău alimentar!
Cel mai adesea, broccoli este consumat sub formă de garnitură, alături de carne sau de pește. De asemenea, supa de broccoli a devenit din ce în ce mai populară, datorită gustului sublim pe care îl are.
Gospodinele adaugă broccoli și la diverse tarte, salate sau mâncăruri vegetariene. Există pe piață și broccoli congelat, care poate fi preparat cu ușurință în tigaie, însă gustul celui proaspăt este incomparabil mai bun. Broccoliul proaspăt trebuie fiert înainte să fie gătit în tigaie sau la cuptor. Este important ca această legumă să își păstreze textura perfectă: puțin crocant la exterior, dar moale la interior. Așadar, pentru ca acest lucru să fie posibil, este esențial să fierbeți leguma destul timp.
În primul rând, este nevoie să îndepărtezi partea inferioară a tulpinii, rămânând doar cu forma de floare a legumei. Ulterior, este nevoie să îl tai în bucăți mai mici, pe care să le speli sub un jet de apă. Pune apă la fiert într-o oală adâncă, unde adaugi și sare. După ce apa a dat în clocot, poți adăuga broccoliul. În funcție de cum preferi să fie leguma, poți ajusta timpul de fierbere.
În cazul în care îți dorești ca broccoliul să fie mai crocant, poți lăsa la fiert leguma timp de 5 minute. Dacă vrei să te bucuri de un broccoli mai moale, lasă-l la fiert timp de 10 minute. După ce ai scurs apa, îl poți consuma doar fiert, adăugând sare sau piper sau pentru și mai mult gust, poți căli broccoliul fiert pentru câteva minute într-o tigaie, alături de puțin unt sau ulei de măsline.
Combină apoi această legumă minune cu diverse preparate sau chiar adaugă-l într-un smoothie delicios, pe bază de legume!
9 motive pentru a mânca broccoli
Există numeroase beneficii pe care le au legumele, mai ales cele verzi. Broccoli este o legumă bogată în nutrienți, fiind o sursă excelentă de vitamine și minerale, precum: vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu și fier.
De asemenea, consumul regulat de broccoli poate contribui la menținerea sănătății inimii, poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Fiind bogat în fibre, această legumă ajută la menținerea sănătății tractului digestiv. Broccoli este adesea un element cheie în multe diete, deoarece este un aliment scăzut în calorii și bogat în fibre. Așadar, este recomandat să îl intorduci în alimentația ta zilnică, dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus.
Datorită faptului că broccili conține luteină și zeaxatină, acesta este benefic pentru sănătatea oculară, prevenind diverse afecțiuni de la nivelul ochilor.
Nu doar că este o legumă foarte sănătoasă pentru organism, însă este și foarte versatilă. Este recomandată în special pentru alimentația copiilor și poate fi introdusă încă de la primele mese ale celui mic. Broccoli se potrivește de minune alături de carnea de pui sau curcan, dar și în supe. Pentru o supă cremă delicioasă poți combina diverse legume verzi, precum: broccoli, apio, spanac.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Broccoli este o legumă foarte sănătoasă pentru organism, care poate fi introdusă cu ușurință în alimentația noastră de zi cu zi, atât sub formă de garnitură, cât și combinată în diverse mâncăruri. Această legumă este din ce în ce mai iubită de către bucătari, dar și de către nutriționiști, care o recomandă în diverse planuri alimentare.
Secretul Nicoletei Voica pentru supa de mazăre. Ce adaugă artista în preparat. “E o mâncare foarte ușor de pregătit”
Diana Puiu21 noiembrie 2024Actualizat: 21 noiembrie 2024, 13:51