Cât timp se fierbe broccoli proaspăt. Cum să obții textura perfectă și nutrienții intacți în câteva minute!

cat timp se fierbe broccoli
Cât timp se fierbe broccoli

Broccoli este o legumă foarte sănătoasă pentru organism, care poate fi introdusă cu ușurință în alimentația noastră de zi cu zi, atât sub formă de garnitură, cât și combinată în diverse mâncăruri. Această legumă este din ce în ce mai iubită de către bucătari, dar și de către nutriționiști, care o recomandă în diverse planuri alimentare.

 

Cu toate acestea, multe persoane se feresc să gătească broccoli, deoarece pentru a fi gustos, trebuie ca textura să fie una perfectă, fără să fie tare. Descoperă în rândurile de mai jos cât timp se fierbe, de fapt, broccoli, dar și motivele pentru care trebuie să adaugi această legumă în regimul tău alimentar!

Cât timp se fierbe broccoli

Citește și: Shakshuka. Alege să diversifici micul-dejun și să încerci această specialitate!

cum se gateste broccoli
Cum se gătește broccoli[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Dieta de îngrășare. Principii, sfaturi, idee de meniu

Cel mai adesea, broccoli este consumat sub formă de garnitură, alături de carne sau de pește. De asemenea, supa de broccoli a devenit din ce în ce mai populară, datorită gustului sublim pe care îl are.

Gospodinele adaugă broccoli și la diverse tarte, salate sau mâncăruri vegetariene. Există pe piață și broccoli congelat, care poate fi preparat cu ușurință în tigaie,  însă gustul celui proaspăt este incomparabil mai bun. Broccoliul proaspăt trebuie fiert înainte să fie gătit în tigaie sau la cuptor. Este important ca această legumă să își păstreze textura perfectă: puțin crocant la exterior, dar moale la interior. Așadar, pentru ca acest lucru să fie posibil, este esențial să fierbeți leguma destul timp.
În primul rând, este nevoie să îndepărtezi partea inferioară a tulpinii, rămânând doar cu forma de floare a legumei. Ulterior, este nevoie să îl tai în bucăți mai mici, pe care să le speli sub un jet de apă. Pune apă la fiert într-o oală adâncă, unde adaugi și sare. După ce apa a dat în clocot, poți adăuga broccoliul. În funcție de cum preferi să fie leguma, poți ajusta timpul de fierbere.
În cazul în care îți dorești ca broccoliul să fie mai crocant, poți lăsa la fiert leguma timp de 5 minute. Dacă vrei să te bucuri de un broccoli mai moale, lasă-l la fiert timp de 10 minute.  După ce ai scurs apa, îl poți consuma doar fiert, adăugând sare sau piper sau pentru și mai mult gust, poți căli broccoliul fiert pentru câteva minute într-o tigaie, alături de puțin unt sau ulei de măsline.
Combină apoi această legumă minune cu diverse preparate sau chiar adaugă-l într-un smoothie delicios, pe bază de legume!

9 motive pentru a mânca broccoli

cat se fierbe broccoli congelat
Cât se fierbe broccoli congelat [Sursa foto: Freepik]

Există numeroase beneficii pe care le au legumele, mai ales cele verzi. Broccoli este o legumă bogată în nutrienți, fiind o  sursă excelentă de vitamine și minerale, precum: vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu și fier.

De asemenea, consumul regulat de broccoli poate contribui la menținerea sănătății inimii, poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Fiind bogat în fibre, această legumă ajută la menținerea sănătății tractului digestiv. Broccoli este adesea un element cheie în multe diete, deoarece este un aliment scăzut în calorii și bogat în fibre. Așadar, este recomandat să îl intorduci în alimentația ta zilnică, dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus.
Datorită faptului că broccili conține luteină și zeaxatină, acesta este benefic pentru sănătatea oculară, prevenind diverse afecțiuni de la nivelul ochilor.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

reteta broccoli
Rețetă broccoli[Sursa foto: Freepik]

Nu doar că este o legumă foarte sănătoasă pentru organism, însă este și foarte versatilă. Este recomandată în special pentru alimentația copiilor și poate fi introdusă încă de la primele mese ale celui mic. Broccoli se potrivește de minune alături de carnea de pui sau curcan, dar și în supe. Pentru o supă cremă delicioasă poți combina diverse legume verzi, precum: broccoli, apio, spanac.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluți. Călătorie culinară prin bucătăria balcanică!

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a gestionat Antonia un moment inedit pe scenă? Răspunsul artistei a cucerit publicul

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies