Shakshuka. Alege să diversifici micul-dejun și să încerci această specialitate!

retete pentru mic dejun

Shakshuka

Shakshuka se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Shakshuka. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Shakshuka, preparata așa cum se

cuvine.

 

Rețetă de Shakshuka

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute

Citește și: Cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry. O idee ușoară pentru un prânz sănătos!

Shakshuka[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Ruladă Pavlova cu cremă de afine. Un gust cu adevărat rafinat!

Timp de preparare- 30 de minute

Timp total- o ora

Rețeta este pentru 4 persoane

shakshuka reteta originala
Shakshuka[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 450 g de roșii proaspete
  • 3 cepe roșii
  • 2 ardei grași roșii 4 căței de usturoi
  • 4 ouă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță și jumătate de curcumă
  • o linguriță și jumătate de chimion
  • o linguriță și jumătate de boia iute sau dulce, opțional
  • ardei iute, opțional
  • Sare
  • piper negru măcinat
  • O cană și jumătate de apă
  • pătrunjel proaspăt

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

shakshuka
Shakshuka[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să pregătim legumele. Așadar, vom începe prin a tăia cepele roșii în felii, fie mai subțiri fie mai groase, în funcție de preferințe, și le vom așeza într-un bol. În continuare, vom tăia și ardei grași roșii, tot în felii, de asemenea în funcție de preferințe, mai groase sau mai subțiri. Roșiile trebuie să fie decojite toate, iar ulterior se vor tăia și acestea în cubulețe, așezându-le într-un alt bol, separat.
  • Acum că ne-am ocupat de toate legumele, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga, pentru început, lingurile de ulei de măsline, iar apoi tigaia se pune direct pe aragaz, la foc mic. Așteptăm ca uleiul să se încălzească, iar mai apoi adăugăm și feliile de ceapa roșie, dar și cele de ardei gras. Amestecăm din când în când cu ajutorul unei linguri de lemn, și condimentăm legumele noastre cu sare și piper negru măcinat, după gust. Acest conținut se lasă pe foc timp de aproximativ 10 minute, tot la foc mic, iar momentul în care legumele s-au înmuiat, este timpul să adăugăm și ardeiul iute, în cazul în care doriți, pe care le-am tăiat mărunt, în prealabil. Cățeii de usturoi trebuie să fie și ei tocați tot mărunt, iar ulterior îi adăugăm și pe ei peste ardeiul iute, în cazul în care ați ales să îl adăugați.

retete de platouri
Shakshuka[Sursa foto: freepik]

  • Așteptăm ca ingredientele să se mai gătească puțin, iar aproximativ după 5 minute, vom adăuga și cubulețele noastre de roșii, continuând să amestecăm în toate legumele adăugate în tigaie, iar deasupra lor vom adăuga și restul de condimente menționate, curcuma, boia dulce sau iute și chimion. Continuăm să amestecăm până când toate sunt încorporate, iar toate condimentele au ajuns pe legume.
  • Următorul pas este să adăugăm o cană și jumătate de apă în tigaie, și să lăsăm totul la fiert timp de aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când, până când vom obține o consistență mai groasă. Abia atunci este momentul să adăugăm și ouăle noastre direct în tigaie, să o acoperim cu un capac și să le lăsăm să se gătească, timp de aproximativ 5 minute.
  • După acest interval de timp, rețeta noastră este gata de servit, cu puțin pătrunjel adăugat deasupra. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Shakshuka[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ruladă Pavlova cu cremă de afine. Un gust cu adevărat rafinat!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies