Cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry. O idee ușoară pentru un prânz sănătos!

retete pentru masa de pranz

Cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry

Cartofii gratinați cu broccoli și roșii cherry se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cei mai gustoși cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry, preparați așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute

Citește și: Ruladă Pavlova cu cremă de afine. Un gust cu adevărat rafinat!

cartofi gratinati cu broccoli si rosii cherry
Cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Tort cu frișcă, caramel și fulgi de ciocolată. Un gust mai fresh ca niciodată!

Timp de preparare- 30 de minute

Timp total- o ora

Rețeta este pentru 4 persoane

cartofi gratinati
Cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 550 g de broccoli
  • 7 cartofi fierți în coajă
  • 150 g de morcovi
  • 150 g roșii cherry
  • 150 g de șuncă presată
  • 150 g de cașcaval ras
  • 150 g de smântână
  • 100 g de unt
  • Sare
  • piper negru măcinat

ingrediente pentru sosul alb

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 100 g de unt
  • 100 g de făină
  • Sare
  • piper negru măcinat
  • Nucșoară
  • 550 ml de lapte

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

retete de platouri
Cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, pentru această delicioasă rețetă, ne vom ocupa de pregătirea legumelor, iar mai apoi vom pregăti și sosul nostru bechamel. Așadar, tot ce trebuie să facem, este să luăm o oală de dimensiuni mai mari în care vom pune la fiert cartofii noștri, direct în coajă, după ce i-am spălat puțin în prealabil, și așteptăm să dea în clocot.
    În momentul în care aceștia au dat în clocot, îi vom lăsa pe foc timp de aproximativ 30 de minute, verificând din când în când cu ajutorul unei furculițe, dacă aceștia sunt îndeajuns de fierți. În momentul în care s-au fiert îndeajuns de mult, îi vom scoate din apa din oală, vom clăti cu apă rece, iar ulterior îi vom curăța de coajă și îi vom tăia în rondele.
  2. Tot acum vom pregăti și șunca noastră, pe care trebuie să o tăiem în felii subțiri, felii pe care ulterior le vom așeza într-o farfurie de o parte.
    Ulterior, vom rade și cașcavalul nostru, în funcție de preferințe, fie pe răzătoarea cu găuri mici sau fie pe răzătoarea cu găuri mari, direct într-un bol. Morcovii se spală și ei foarte bine, se îndepărtează coaja și se feliază în rondele subțiri. Bineînțeles că nu trebuie să uităm nici de buchetele noastre de brocolli, pe care le vom desface, de la care vom îndepărta și tijele și le vom așeza pe toate într-un bol de dimensiuni mai mari. Roșiile cherry le putem lăsa întregi sau le putem tăia în jumătăți, în funcție de preferințe.
  3. Acum ne vom ocupa și de pregătirea sosului bechamel. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm o oală de dimensiuni potrivite, în care vom pune la topit, pentru început, untul, iar odată ce s-a topit vom adăuga în oală și toată cantitatea de făină, dar și un praf de sare, în funcție de gust, amestecând din când în când. Atenție însă! Pasta albă obținută din aceste ingrediente trebuie să sfârâie puțin pe foc, și în niciun caz să se rumenească. Treptat, o vom stinge adăugând lapte, puțin călduț, și vom amesteca din ce în ce mai repede pentru a desface eventualele cocoloașe formate. Imediat apoi, vom lăsa conținutul să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, la foc mic. După acest interval de timp vom adăuga și sare și piper negru măcinat, după gust, iar în cele din urmă și smântâna, amestecând pentru ca toate ingredientele să fie uniforme.
  4. Acum că am terminat de pregătit sosul nostru, trebuie să pregătim și toate legumele pentru cuptor. Așadar, vom tăia tijele de broccoli în cubulețe și le vom sota, într-o oală de dimensiuni potrivite, alături de puțin unt și puțină apă. Acestea nu trebuie să stea la fel mai mult de 5 minute, iar după acest timp, le vom lua de pe foc și le vom lăsa deoparte să se răcească.
  5. A venit momentul să preîncălzim și cuptorul nostru la o temperatură de 170°C și să pregătim totodată și un vas termorezistent, pe care îl vom unge cu puțin unt. Acum putem asambla totodată și preparatul nostru, așadar vom forma din rondelele de cartofi fierți, un prim strat, peste care vom presăra puțină sare, ulterior vom așeza și un strat de morcov, alături de tijele de broccoli și de buchețele, de feliile de șuncă, dar și de roșiile cherry. Sosul alb pregătit anterior se va turna peste toate aceste ingrediente, astfel încât să ajungă pe toată suprafața lor, deasupra presărând și cașcavalul ras în prealabil.
  6. Vasul termorezistent se va introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40 de minute, sau până când vom observa că deasupra este rumenit foarte frumos, așa cum ne dorim. După acest interval de timp, vom scoate vasul din cuptor, vom lăsa puțin să se răcească, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Galette cu căpșune. Uimește-ți prietenii cu această delicatesă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies