Tortul cu frișcă, caramel și fulgi de ciocolată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu frișcă, caramel și fulgi de ciocolată.
Rețetă de Tort cu frișcă, caramel și fulgi de ciocolată
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Galette cu căpșune. Uimește-ți prietenii cu această delicatesă!
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 6 ouă
- o cană și jumătate de zahăr
- 8 linguri de făină
- un pliculeț de praf de copt
- un pliculeț de zahăr vanilat
- Sare
- 2 linguri și jumătate de amidon
- 50 ml de ulei
- 50 ml de apă
Ingrediente pentru caramel
- o cană și jumătate de zahăr
- 200 ml de frișcă lichidă
- 2 linguri de unt
- 100 ml de apă
ingrediente pentru frișcă
- 600 ml de frișcă lichidă
- 400 ml de smântână
- 4 linguri de zahăr
- 1/2 de esență de vanilie
ingrediente pentru sirop
- 5 linguri de zahăr
- 200 ml de apă
- o esență de vanilie
ingrediente pentru decor
- Afine
- bucăți de ciocolată
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a prepara blatul. Așadar, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni mai mari, în care vom separa albușurile de gălbenușurile de ou. În bolul în care am adăugat albușurile, vom adăuga și un praf de sare, după gust, iar cu ajutorul unui mixer le vom amesteca astfel încât să obținem la final o textură spumoasă. Abia apoi este momentul să adăugăm treptat, în timp ce continuăm să mixăm, și cantitatea de zahăr, până când observăm că textura este complet diluată.
- Separat, în bolul în care se află gălbenușurile, vom adăuga și uleiul, dar și apa, și le vom amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn, până când se vor omogeniza complet, pentru ca ulterior, această compoziție să fie adăugată peste cea de albușuri.
- În momentul în care am mixat cele 2 compoziții, cu ajutorul unei site vom cerne deasupra acestei compoziții și toată făina, pe care am amestecat-o în prealabil cu pliculețul de praf de copt, dar și cu amidonul. De această dată, trebuie să încorporăm ingredientele cu ajutorul unei palete, pentru ca întreaga compoziție să fie uniformă.
- Acum a venit momentul să preîncălziți și cuptorul, la o temperatură de 170°C. Tot acum vom pregăti și tava noastră pentru cuptor, una rotundă, de preferat cu pereții detașabili, în care vom așeza o hârtie de copt, pentru ca ulterior să turnăm și compoziția noastră pentru blat și să nivelăm cu ajutorul unei spatule. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 40 de minute sau până când va trece de testul scobitorii.
- În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea caramelului. Așadar, vom avea nevoie de un vas de dimensiuni mai mari, pe care îl vom pune la fiert, odată ce am adăugat apa și zahărul. Fierbem până când obținem o culoare arămie, atunci îndepărtăm puțin recipientul de pe foc, și turnăm frișca, pentru ca ulterior să punem recipientul înapoi pe foc și se mai fierbe timp de aproximativ 5 minute, în care mai amestecăm din când în când. Apoi adăugăm și untul, lăsăm să se topească, iar ulterior după ce mai amestecat puțin pentru ca toate ingredientele să se încorporeze, oprim focul. După ce s-a răcit puțin, vom băga blenderul, timp de aproximativ un minut, iar ulterior strecurăm compoziția și o lăsăm să se răcească complet.
- Tot acum vom prepara și frișca, într-un bol de dimensiuni mai mari, adăugăm frișca lichidă, alături de smântână și zahăr, și începem să amestecăm cu ajutorul unui mixer, la nivel mic, timp de aproximativ un minut, apoi treptat mărind viteza și mixăm până când obținem o consistență dorită. La final, adăugăm și esența de vanilie, mai amestecăm încă puțin și frișca este gata.
- Pentru prepararea siropului, tot ce trebuie să facem este să începem prin a carameliza zahărul, pentru ca ulterior să-l stingem cu apă rece și să-l mai lăsăm la fiert timp de aproximativ câteva minute, astfel încât să dea în câteva clocote un punct după acest pas, vom lăsa siropul deoparte să se răcească.
- Acum că avem toate componentele pentru tortul nostru, și am și scos blatul de la cuptor, îl putem tăia în 3 părți cât se poate de egale, iar ulterior, vom așeza prima parte de blat pe un platou de dimensiuni mai mari, îl vom insiropa, însă nu prea mult, apoi adăugăm un strat din cantitatea de frișcă, aceasta fiind împărțit de asemenea egal, astfel încât să ne ajungă și pentru straturile de cremă din tort, dar și pentru decor, așezăm apoi al 2-lea blat îl însiropăm și pe acesta și adăugăm din nou frișcă, dar de această dată și un strat de caramel, iar nu în ultimul rând așezăm și ultimul strat de blat, pe care îl însiropăm și îl îmbrăcăm cu totul în frișcă, atât pe el cât și pe restul tortului.
- Deasupra tortului putem face și câteva vârfuri de frișcă, peste care vom așeza afine proaspete, iar pe laterale, odată ce am îmbrăcat tortul în frișcă, vom lipii și câteva bucăți de ciocolată, fulgi sau orice altceva vă doriți, rețeta fiind gata, după ce tortul se mai lasă la frigider timp de câteva ore. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.