Ruladă Pavlova cu cremă de afine. Un gust cu adevărat rafinat!

retete de gustare

Ruladă Pavlova cu cremă de afine

Rulada Pavlova cu cremă de afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă Pavlova cu cremă de afine.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă ruladă Pavlova cu cremă de afine, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Ruladă Pavlova cu cremă de afine

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Galette cu căpșune. Uimește-ți prietenii cu această delicatesă!

rulada pavlova cu crema de afine
Ruladă Pavlova cu cremă de afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort cu frișcă, caramel și fulgi de ciocolată. Un gust mai fresh ca niciodată!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

rulada pavlova
Ruladă Pavlova cu cremă de afine[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru foaia de bezea

  • 7 albușuri
  • 350 g de zahăr pudră
  • un praf de sare

ingrediente pentru umplutura

  • 350 g de afine proaspete
  • 250 g de zahăr pudră
  • 20 g de gelatina
  • 200 ml de apă
  • o ciocolată albă
  • 350 g de mascarpone
  • 300 ml de smântână pentru frișcă

Ruladă Pavlova cu cremă de afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

ingrediente pentru decor

  • zahăr pudră
  • fructe de pădure proaspete

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Ruladă Pavlova cu cremă de afine[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara pavlova. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga albușurile noastre de ou, care au fost ținute la temperatura camerei înainte, peste care vom adăuga și un praf de sare, după gust, iar cu ajutorul unui mixer vom amesteca aceste 2 ingrediente până când vom obține o textură spumoasă.
    Imediat apoi, treptat vom adăuga și toată cantitatea de zahăr pudră, timp în care vom mixa continuu albușurile până când vom obține la final, o bezea netedă, care va rămâne pe pereții bolului.
  2. Odată obținută bezeaua noastră de albușuri, vom pregăti și tava de cuptor, care poate să fie atât pătrată, cât și dreptunghiulară, în funcție de preferințe și alegeri, vom așeza pe aceasta o hârtie de copt, și vom turna și bezeaua noastră de albușuri, iar cu ajutorul unei spatule o vom întinde astfel încât să obținem un strat nici prea gros, dar nici prea subțire. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de aproximativ în 15 minute, iar apoi vom reduce temperatura la 140°C și va mai coace desertul nostru timp de încă 20 de minute.
  3. După acest interval de timp, vom scoate foaia de bezea din cuptor, o acoperim cu zahăr pudră și o răsturnăm pe o altă hârtie de copt așezată pe o suprafață plată și o lăsăm la temperatura camerei timp de aproximativ 10 minute.
  4. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de afine. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom amesteca smântâna pentru frișcă, cu ajutorul unui mixer, până când se va îngroșa. Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite vom topi și ciocolata noastră caldă, poate chiar la mic cuptorul cu microunde, iar ulterior pe aceasta o vom amesteca cu crema de mascarpone, în momentul în care ciocolata topită nu mai este atât de fierbinte. În cele din urmă, vom încorpora frișca pe care am bătut-o bine în crema de mascarpone cu ciocolată albă.
  5. Bineînțeles că trebuie să ne ocupăm și de afinele noastre, pe care le vom spăla foarte bine, le vom scurge într-o sită, amestecându-le ulterior cu zahărul pudră, sită pe care o vom așeza pe o oală în care am adăugat apă și o vom pune la fiert. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mici vom pune și gelatina noastră la hidratat în puțină apă, amestecând rapid. Imediat apoi, nu trebuie să uităm nici să mai amestecăm din când în când în sosul nostru pus la fiert de afine, iar în momentul în care are o consistență asemănătoare cu o dulceață, vom da focul mic, și mai lăsăm timp de câteva minute pe foc. Ulterior, vom lua oala de pe foc și vom începe să pasăm cu un blender afinele, vom strecura consistența pentru a obține una mult mai fină și apoi vom încorpora tot aici și gelatina pregătită. Ulterior, compoziția de afine se va amesteca cu crema de mascarpone pentru a obține crema noastră de afine, de culoare mov, pentru rulada pavlova.
  6. Acum că atât rulada noastră cât și crema de afine sunt gata, trebuie să turnăm crema pe foaia noastră de ruladă din bezea, sau în tine cu ajutorul unei spatule, iar ulterior să o rulăm cu ajutorul hârtiei de copt aflate dedesubt.
  7. Rulada pavlova se va decora cu zahăr pudră, vârfuri de cremă de afine și câteva fructe de pădure proaspete, iar rețeta de astăzi este gata de servit, după ce va sta timp de cel puțin 2 ore la frigider. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Ruladă Pavlova cu cremă de afine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Galette cu căpșune. Uimește-ți prietenii cu această delicatesă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies