Supa cremă de dovleac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Supă cremă de dovleac.
Rețetă de Supă cremă de dovleac
Rețeta delicioasă de Supă cremă de dovleac, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de dovleac este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total - o oră
Rețeta de Supă cremă de dovleac este pentru 4 persoane
Ingrediente – Supă cremă de dovleac
- 1 kg de dovleac
- o linguriță de chimen măcinat
- 250 ml de smântână lichidă pentru gătit
- Sare
- piper negru măcinat
- 2 cepe de dimensiuni mai mari
- 5 linguri de ulei de măsline
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să
dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Paste cu sos bolognese, busuioc și roșii. O rețetă cât se poate de rapidă!
Mod de preparare - Supă cremă de dovleac
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de dovleac, este să începem prin a ne pregăti o oală destul de mare, în care vom turna din start uleiul de măsline. Vom aștepta ca acesta să se încingă îndeajuns de mult, pentru a adăuga în oală ceapa, pe care am tocat-o în prealabil, pe care o vom căli timp de câteva minute astfel încât să devină translucidă.
- Odată ce ceapa noastră a devenit translucidă și s-a gătit așa cum ne-am dorit, vom adăuga și dovleacul, pe care l-am tăiat în cubulețe de dimensiuni potrivite sau mici, după preferințe, în prealabil, iar ulterior peste acesta vom adăuga și toate condimentele menționate, iar întregul conținut se va căli timp de aproximativ 5 minute.
- Acum a venit momentul să turnăm și apă fierbinte, astfel încât dovleacul, dar și restul ingredientelor să fie acoperite de tot. Trebuie să lăsăm întregul conținut să fiarbă, pentru ca dovleacul să devină mai moale. În acest timp, dovleacul nostru se fierbe, moment în care, odată fiert, vom scurge jumătate din cantitatea de lichid care se află în oală, cantitate pe care o vom păstra într-un recipient separat.
- În continuare, peste dovleac, dar și lichidul care ne-a rămas în oală, vom turnați smântâna iar cu ajutorul unui blender vertical, dacă deținem, trebuie ca tot conținutul să fie pasat. Atenție însă! Cantitatea de lichid pe care am păstrat-o deoparte, o utilizăm în momentul în care, ne dorim să ajungem la consistența dorită atunci când vine vorba despre supa noastră delicioasă cremă de dovleac. Astfel încât, dacă ne dorim ca supa noastră să fie mai subțire, vom adăuga o cantitate mai mare de lichid, iar în cazul în care ne dorim să fie mai groasă, cantitatea de lichid adăugată va scădea considerabil.
- Rețeta de astăzi este gata de servit, însă nu înainte de a o condimenta cu sare și piper negru măcinat după gust. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Supă cremă de roșii. Una dintre cele mai răcoroase!