Supa cremă de roșii se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Supă cremă de roșii.
Rețetă de Supă cremă de roșii
Rețeta delicioasă de Supă cremă de roșii, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de roșii este de 20 de minute
Timp de preparare - 40 de minute
Timp total - o oră
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Supă cremă de roșii este pentru 4 persoane
Ingrediente – Supă cremă de roșii
- 1 kg de roșii
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- 3 tije de apio, verzi de țelină
- Sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri de zahăr brun
- 3 linguri de ulei de măsline
- 250 ml de suc de roșii
- 50 g de parmezan
- o lingură de zeamă de lămâie
- ierburi aromatice proaspete, după preferințe
- 100 m de smântână
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Care sunt beneficiile ascunse ale apei de la fiertul porumbului. Multe gospodine fac această greșeală
Mod de preparare - Supă cremă de roșii
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de roșii, este prin a începe să spălăm toate roșiile, rând pe rând, ulterior vom culege și toate ierburile aromatice pe care le-am ales, dar vom curăța tot acum și ceapa și usturoiul. Odată făcut acest pas, vom începe să tăiem roșiile și ceapa în felii, ulterior tijele de apio în bucăți, iar usturoiul doar îl vom desface în căței.
- Toate aceste ingrediente se vor așeza într-o tavă termorezistent pe, de cuptor, intercalate, pentru ca ulterior să stropim toate ingredientele cu ulei de măsline și zeama de lămâie, dar și să le condimentăm cu sare și piper negru măcinat, moment în care vom adăuga peste acestea și tot ierburile aromatice alese. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 200 °C, timp de aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, iar întregul conținut se va transfera într-un bol de dimensiuni mai mari, adânc, pentru a utiliza mixerul vertical și a le omogenizat pe toate, astfel încât să obținem o pastă, pe care ulterior o vom strecura printr-o sită cu găuri mari. Această pastă se va dilua cu sucul de roșii, pe care le vom pune pe toate într-o oală de dimensiuni potrivite, pentru a o pune pe aragaz. Supa trebuie să ajungă la punctul de fierbere, și să scadă, pentru ca mai apoi să o condimentăm cu sare și piper negru măcinat, după gust.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit cu smântână deasupra. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.