Tortul cu cremă de frișcă și fructe reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort cu cremă de frișcă și fructe. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort cu cremă de frișcă și fructe, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tort cu crem ă de frișcă și fructe
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort cu cremă de frișcă și fructe, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – 50 minute
Porții - 10-12 persoane
Ingrediente – Tort cu crem ă de frișcă și fructe
- 2 căni de făină
- o linguriță de praf de copt
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- o jumătate de linguriță de sare
- o cană de unt (la temperatura camerei)
- o cană și jumătate de zahăr granulat
- 4 ouă mari (la temperatura camerei)
- o cană de zară
- 2 linguri de esență de vanilie
- 2 căni de smântână groasă
- o jumătate de cană de zahăr pudră
- fructe proaspete (la alegere)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10-12 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. O adevărată delicatesă!
Mod de preparare - Tort cu crem ă de frișcă și fructe
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. În continuare vom avea nevoie de trei forme de tort, în care vom presăra puțină făină.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol potrivit, în care vom amesteca 2 căni de făin ă, o linguriță de praf de copt, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță de sare, apoi lăsăm bolul deoparte.
Pasul 3.
Pasul 4. A venit timpul să adăugăm și 4 ouă mari (la temperatura camerei) în amestecul de unt, pe rând, timp în care vom bate bine după fiecare adăugare.
Pasul 5. Adăugați treptat ingredientele uscate peste ingredientele umede, în timp ce amestecați până când aluatul este omogen și foarte bine combinat. Acum a venit momentul să împărțiți aluatul în mod egal pentru formele de tort pregătite. Cu ajutorul unei spatule, vom netezi aluatul din fiecare tavă.
Pasul 6. Coaceți blatul timp de aproximativ 25-30 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centrul fiecărui tort iese curată. După acest interval de timp, blatul se lasă la răcit în tavă înainte, de a-l scoate.
Pasul 7. În continuare, într-un bol mare, cu un mixer vom bate 2 căni de smântână groasă cu o jumătate de cană de zahăr pudră, până se formează vârfuri tari.
Pasul 8. Acum vom așeza unul dintre straturile de tort pe o farfurie de servire, vom întinde un strat generos de frișcă, apoi al doilea strat de blat, un alt strat de frișcă, un ultim strat de blat și un ultim strat de frișcă. Se ornează cu mai multe fructe, după preferințe, iar rețeta este gata!
Tortul cu cremă de frișcă și fructe este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Mini ruladă de ciocolată. Un desert preparat cu ușurință!