Supă cremă de sparanghel. Un gust deosebit de sănătos!

retete de gustare

Supă cremă de sparanghel

Supa cremă de sparanghel se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de sparanghel.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă supă cremă de sparanghel, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Supă cremă de sparanghel

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Cât timp se fierbe broccoli proaspăt. Cum să obții textura perfectă și nutrienții intacți în câteva minute!

Supă cremă de sparanghel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cheesecake cu dovleac și topping de caramel. O adevărată bunătate de desert, perfect pentru weekend!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Supă cremă de sparanghel[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 4 căni de sparanghel verde
  • 2 cepe
  • 50 g smântână
  • 1 praz și jumătate
  • 300 ml supă de legume sau apă
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • Ulei de măsline

Supă cremă de sparanghel[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

supa crema de sparanghel
Supă cremă de sparanghel[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a vă ocupa de sparanghel. Așadar, îl vom spăla foarte bine, iar ulterior vom îndepărta de la sparanghelul verde, partea dură, folosindu-ne de un cuțit sau chiar de un instrument special de curățat legumele. Ulterior, vom tăia sparanghelul în bucățele de dimensiuni potrivite sau mici, în funcție de preferințe, pentru ca ulterior să așezăm bucățelele într-un bol de dimensiuni potrivite și să îl lăsăm deoparte, momentan.
    Acum ne vom ocupa și de restul ingredientelor. Așadar, vom continua prin a spăla și curăța foarte bine atât ceapa, cât și prazul, pentru ca ulterior, ceapa să fie tocată cât se poate de mărunt, ar prazul să fie tocat în bucățele de dimensiuni potrivite, urmând ca acestea să fie apoi așezate în 2 boluri separate.

supa crema
Supă cremă de sparanghel[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga puțin ulei de măsline, în funcție de preferințe, iar ulterior, adăugăm în tigaie atât ceapa și prazul, cât și bucățelele noastre de sparanghel, pregătite anterior. Sotam legumele la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute sau până când se rumenesc.
  • Abia apoi putem adăuga, separat, într-o oală de dimensiuni potrivite, smântâna, dar și apa sau supa de legume, în funcție de alegerea făcută. Fierbem conținutul timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom adăuga și condimente în oala noastră, peste ingrediente, presărând sare și piper negru măcinat, după gust.

retete de ciorba
Supă cremă de sparanghel[Sursa foto: freepik]

  • Acum că legumele noastre s-au sotat și ele, tot ce trebuie să mai facem este să dăm tigaia de pe foc și să lăsăm legumele să se răcească puțin, Imediat apoi, le vom pune pe toate într-un blender vertical, sau în cazul în care nu dețineți unul, le puteți adăuga într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a le pasa cu mixerul vertical sau instrumentul de pasat cartofi, pentru piure. La final, trebuie să obținem o textură fină și cremoasă.
  • Strecurăm acum bine și smântâna din oală și o turnăm în blenderul vertical, respectiv bolul în care se află legumele pasate. Amestecăm, iar ulterior, transferăm compoziția înapoi în oală, pentru a o încălzi, la foc mic, timp de aproximativ 5 minute. În funcție de preferințe, mai puteți adăuga smântână sau nu.
  • După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete pentru masa de pranz
Supă cremă de sparanghel[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cheesecake cu dovleac și topping de caramel. O adevărată bunătate de desert, perfect pentru weekend!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies