Supa cu găluşte de post se face simplu şi rapid şi este extrem de gustoasă. Normal că gustul şi consistenţa găluştelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puţin gustoase, ci doar… altfel.
Mod De Preparare
Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, ţelina (pe ultimele 3 le poţi da pe răzătoare chiar, dacă îţi e mai uşor). Asezonează cu sare, piper şi boia şi lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.
Între timp, ocupă-te de găluşte. Combină făina cu grişul, amidonul şi ceapa tocată mărunt de tot cu puţină apă călduţă, până obţii o pastă omogenă.
De îndată ce s-a format pasta, formează găluştele cu lingura şi pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta şi laşi compoziţia pentru găluşte să stea, îţi vor ieşi tari!)
Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi opreşte focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul şi lasă să mai stea 5 minute.
sursa: retete.unica.ro