Gabriela Cristea a împărtășit rețeta supei de găluște cu pui, dar și care este secretul pentru ca acestea să iasă pufoase.
Gabriela Cristea împarte de fiecare dată rețetele de familie cu urmăritorii săi, așa că de această dată a împărtășit cum face supa de pui cu găluște.
„Supa de pui este terapie pentru suflet. Ăsta e secretul ca găluștele să iasă atât de bune.” Secretul Gabrielei Cristea pentru găluștele din supă
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, cum face supa de pui cu găluște, care sunt legumele de care are nevoie și cât timp le fierbe pe toate pentru a ajunge la gustul dorit.
„Supa de pui este terapie pentru suflet și dacă mai pui niște găluște în ea, cu siguranță va fi un aliment deosebit. Un lucru care să te încânte.
Ne apucăm să curățăm legumele. Am niște frunze de țelină și țelină de mai multe feluri. Și niciodată nu aruncați țelina dacă e puțin ofilită și nici ardeiul. Le puneți la supă sau la ciorbă.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Am aici ardei de mai multe feluri și morcovi, mulți morcovi și ceapă. Am curățat toate legumele și doar morcovii i-am tăiat pentru că vor sămâne în supă, în rest, scoatem toate legumele. 40 de minute, cam atât trebuie să fiarbă legumele.
Ne apucăm să facem și găluștele pentru supă. O să fac din trei ouă. Punem sare, punem și un vârf de cuțit de bicarbonat și batem bine ouăle. Mie îmi ies niște găluște extraordinare.
Pun câte puțin griș, nu stau să cântăresc. Eu fac compoziția găluștelor cam cu 10 minute înainte de a le pune în supă și le las să se umfle puțin.
Cum face Gabriela Cristea găluștele pentru supă?
Acum, că am aflat care este secretul pentru găluște pufoase, Gabriela a dezvăluit și cât trebuie să stea acestea la foc pentru a fi gata.
„Legumele au fiert și, în afară de morcovi, scoatem toate legumele și, de asemenea și carnea, pe care o desfacem și o punem înapoi. Am pus sare după gust.
În primul rând, dăm supa la o fierbere mai mică. Lucrăm cu două linguri. Pe amândouă le băgăm în supă și luăm din umplutură și dăm drumul în supă. Vor ieși niște găluște gustoase.", a spus Gabriela Cristea.
Pentru organizarea supei, aceasta numără cam câte găluște ies din umplutura făcută.
"Numărăm și găluștele pentru a ști cum organizăm supa. Din 3 ouă au ieșit 14 găluște destul de mari. Le las să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute. După 10 minute, găluștele s-au umflat și au venit la suprafață și mai adăugăm un pahar de apă rece. Le pun capacul și le mai las încă 10-15 minute.
Am stins focul și mai punem doar verdeață. Am oprit verdeață să punem și în farfurie, iar acum e timpul să le dăm de mâncare copiilor. Se spune că supa este terapie pentru suflet.”, a mai adăugat aceasta.