Sutlac. Încearcă și tu varianta turcească a orezului cu lapte!

retete pentru desert

Sutlac

Sutlacul se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Sutlac.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Sutlac, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Sutlac 

Rețeta delicioasă de Sutlac, absolut minunat, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Sutlac este de 20 de minute 

orez cu lapte la cuptor
Sutlac[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- 20 de minute 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Timp total- 40 de minute 

Rețeta de Sutlac este pentru 2 persoane 

reteta orez turesc
Sutlac[Sursa foto: freepik]

Citește și: Chifteluțe suedeze cu sos și piure de cartofi. O adevărată delicatesă!

Ingrediente – Sutlac 

  •  1 L și jumătate de lapte, la temperatura camerei 
  • litri și jumătate de apă 
  • 200 g de orez cu bob scurt 
  • 250 g de zahăr granulat 
  • 75 g de amidon de orez sau porumb 
  • o esență de vanilie sau coaja de la o lămâie 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru

care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

retete de prajituri de casa
Sutlac[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Sutlac 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem virgula este să începem prin a fierbe orezul. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apa, un praf de sare, dar și orezul, pe care îl vom fierbe. Așteptăm să dea în clocot, pentru că avea apoi să reducem focul și să lăsăm orezul să fiarbă în continuare, până când se va înmuia îndeajuns de mult.
    Abia atunci vom adăuga și laptele, în timp ce amestecăm ușor, continuu. În continuare, cum adăugați și zahărul granulat, amestecând virgule tot ușor. 
  2. Acum a venit timpul să adăugăm și amidonul de orez sau porumb, în funcție de alegerea făcută bună este nevoie să luăm câte o lingură de lapte, pe care o vom tempera amestecul de apă și amidon. În momentul în care a devenit călduță, vom turna peste lapte compoziția rezultată și vom amesteca continuu.
    Continuăm tot așa, să amestecăm, timp de aproximativ 5 minute. 
  3. Abia după acest interval de timp vom ști că este momentul să adăugăm și aromele, motiv pentru care vom adăuga esența de vanilie sau coaja de la o lămâie, în funcție de alegerea făcută. Amestecăm deserturi, pentru ca acesta să fie cât mai aromat cu putință. 
  4. Abia în momentul în care toată compoziția a început să se îngroașe îndeajuns de mult, vom ști că este momentul să oprim focul. Desertul se va împărții în vase mici, de lut, ca oricare alt material, rezistent la cuptor. Momentan, cu ajutorul unui polonic, vom pune compoziția în câteva vase mici, pentru ca ulterior să le punem în cuptor virgule la o temperatură de 200 °C virgule de aproximativ 20 de minute miercuri astfel încât desertul nostru să fie România și să dețină o nuanță maronie deasupra. Atenție însă! Se recomandă ca pastele desertul nostru să fie așezate într-o tavă de cuptor regulă pe care a cerut o în prealabil cu apă. 
  5. După acest interval de timp, bun scoate tava și vasele noastre mici din cuptor, ne vom așeza departe și vom aștepta să se răcească și să ajungă la temperatura camerei, pentru ca ulterior să le introducem în frigider pentru câteva ore.  
  6. Desertul se poate orna în nuci, alune de pădure, migdale sau chiar arahide este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

bucataria turceasca
Sutlac[Sursa foto: freepik]

Citește și: Fajitas cu pui. Savurează-le alături de prieteni!



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cheesecake cu fructe de pădure. Un desert pe placul tuturor!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies