Chifteluțele suedeze cu sos și piure de cartofi se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Chifteluțe suedeze cu sos și piure de cartofi. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Chifteluțe suedeze cu sos și piure de cartofi, preparate așa cum se cuvine.
Rețetă de Chifteluțe suedeze cu sos și piure de cartofi
Rețeta delicioasă de Chifteluțe suedeze cu sos și piure de cartofi, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Chifteluțe suedeze cu sos și piure de cartofi este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta de Chifteluțe suedeze cu sos și piure de cartofi este pentru 4 persoane
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Cheesecake cu fructe de pădure. Un desert pe placul tuturor!
Ingrediente – Chifteluțe suedeze cu sos și piure de cartofi
Ingrediente pentru chiftele
- 300 g carne tocata de vita
- 200 g carne de porc
- 3 linguri pesmet
- 2 cepe
- 2 oua
- Sare
- piper
- 4 linguri unt
Ingrediente pentru sos
- 3 linguri unt
- 3 linguri faina
- 500 ml supa de vita
- 150 ml smântână pentru gătit
- sare
- piper
Ingrediente pentru piure
- 1 kg de cartofi
- 150 g unt
- 350 ml lapte
- sare grunjoasa
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această
cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare - Chifteluțe suedeze cu sos și piure de cartofi
- In primul si-n primul rand, ne vom ocupa de combinarea tuturor ingredientelor pentru chifteluțele noastre suedeze, doar ca fără unt, care trebuie păstrat pentru prăjit. Compoziția se pune la frigider, acoperita cu folie de aluminiu, timp de aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, începem sa formam chifteluțele, urmând sa topim untul într-o tigaie de dimensiuni mai mari, pentru a praji chifteluțele.
- In aceeași tigaie vom adăuga și untul pentru sos, pentru a-l topi, ulterior adăugăm faina și amestecam timp de 5 minute. Se toarnă mai apoi și supa de vita și se lasă să clocotească, amestecând din când in când. Abia in momentul in care sosul începe sa se îngroașe, vom adăuga smântâna pentru gătit și vom condimenta cu sare și piper.
- Chifteluțele se pun peste sos și se mai lasă la foc mic-mediu pentru încă 5 minute, ulterior se scot din tigaie.
- Pentru a pregăti piureul de cartofi, trebuie sa curățăm cartofii și sa îi spălăm bine, pentru ca ulterior sa ii tăiem in sferturi și sa îi punem la fiert in apă rece, in care am pus și un praf de sare. Fierbem cartofii la foc mediu, timp de aproximativ 40 de minute, iar ulterior ii strecurăm cartofii și cu ajutorul unei ustensile speciale pentru pasat cartofi, ii vom zdrobi cat mai bine cu putință. Abia apoi vom adăugă untul, la temperatura camerei, pe care vom continua să îl amestecăm, până se omogenizează. Imediat apoi, adăugăm și laptele treptat, care trebuie neapărat să fie fierbinte, amestecând continuu, până obținem o consistență cremoasă.
- Putem servi chifteluțele suedeze cu piureul și sosul pregătit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cheesecake cu fructe de pădure. Un desert pe placul tuturor!