Tabelul care iti spune cate kilograme trebuie sa ai in functie de inaltime. Vezi daca ai sau nu greutatea ideala

Tabelul care iti spune cate kilograme trebuie sa ai in functie de inaltime. Vezi daca ai sau nu greutatea ideala
Tabelul care iti spune cate kilograme trebuie sa ai in functie de inaltime. Vezi daca ai sau nu greutatea ideala

Determinarea greutatii ideale a starnit dintotdeauna controverse si inca mai continua s-o faca, pe masura ce apar formule de clacul ale acesteia. De exemplu, multa vreme a circulat ideea ca un adult trebuie sa cantareasca cu 10 kilograme mai putin numarul de centimetri peste un metru al inaltimii pe care o au. Adica, la un 1,65 m, greutatea ideala ar fi de 55 de kilograme.

Observand limitarile acestei metode de calcul, o mare societate de asigurari din New York, numita Societatea Metropolitana, a elaborat o formula mai complexa pentru a calcula greutatea ideala, care, potrivit autorilor ei, poate prezice cea mai mare speranta de viata. Conform acestei formule, in cazul barbatilor, greutate ideala (kg) este egala cu 50+ 0.75 x numarul de centimetri peste inaltimea de 1.50 metri+ 0.25 x numarul de ani peste 20.

Astfel, greutatatea ideala a unui barbat cu o inaltime de 1,70 metri de 30 de ani se va calcula in felul urmator: 50+ 0,75 x 20+ 0,25 x 10= 67,5 Asadar, greutatea ideala a acestui barbat ar fi de 67,5 kg. In cazul femeilor, valoarea din formula trebuie inmultita cu 0.9. Prin urmare, avand aceeasi inaltime, o femeie de 30 de ani, ar trebui sa aiba 60,75 kg pentru a avea o greutate ideala.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare si vezi tabelul >>>



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Sucul verde care scapa ficatul de toxine

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Evrim Alasya, actrița care a dat viață personajului Kivilcim în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în vacanță! Iată cum a fost surprinsă vedeta pe plajă

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies