Tabelul care iti spune cate kilograme trebuie sa ai in functie de inaltime. Vezi daca ai sau nu greutatea ideala

Tabelul care iti spune cate kilograme trebuie sa ai in functie de inaltime. Vezi daca ai sau nu greutatea ideala
Tabelul care iti spune cate kilograme trebuie sa ai in functie de inaltime. Vezi daca ai sau nu greutatea ideala

Determinarea greutatii ideale a starnit dintotdeauna controverse si inca mai continua s-o faca, pe masura ce apar formule de clacul ale acesteia. De exemplu, multa vreme a circulat ideea ca un adult trebuie sa cantareasca cu 10 kilograme mai putin numarul de centimetri peste un metru al inaltimii pe care o au. Adica, la un 1,65 m, greutatea ideala ar fi de 55 de kilograme.


Potrivit specialistilor insa, nici aceasta formula n-ar trebui sa fie luate drept litera de lege. "Formulele acestea de calcul al greutatii ideale pot fi utile, dar nu sunt suficiente. O evaluare, atunci cand o face un medic sau un nutritionist, nu se opreste doar la cantarire si masurarea inaltimii. Se masoara si alti parametri. Se masoara circumferintele corporale, pliurile de grasime, se fac analize mai complexe ale compozitiei corporale. Numai asa poti sa-ti dai seama exact daca poti incadra in normalitate un om sau nu“, a explicat dr. Serban Damian, nutritionist sportiv.

Citeste mai mult aici.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Sucul verde care scapa ficatul de toxine

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies