Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Ce trebuie să împartă femeile pe 29 august 2023

taierea capului sfantului ioan botezatorul
Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023

Ultima sărbătoare cu cruce roșie din luna august, este Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Însă știați ce trebuie să împartă femeile astăzi?

Aflați în rândurile următoare, când are loc mai exact sunt la sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, în acest an. În plus, descoperiți și ce trebuie să împartă femeile astăzi, dar și care sunt tradițiile și obiceiurile pe care ar trebui să le respectăm.  

   

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023   

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este una dintre cele mai importante sărbători ale lunii august.

Este a treia cea mai mare sărbătoare însemnată în calendar cu cruce roșie, a lunii august, ziua în care se încheie totodată și anul bisericesc, de pe data de 1 septembrie, începând unul nou. 

Pe data de 29 august are loc prăznuirea acestei mari sărbători, mai exact într-o zi de marți. Aceasta este ziua în care se ține totodată și post negru, de către cine poate, sau măcar un post obișnuit, tocmai pentru a ne pregăti așa cum se cuvine de sfânta sărbătoare.

Din nicio biserică, dar nici gospodărie, nu ar trebui să lipsească rugăciunile, în această zi cu multă însemnătate. Important de menționat este și faptul că, conform calendarului creștin ortodox, această sărbătoare este asemănată cu Vinerea Mare, fiind rememorat sacrificiul Sfântului Ioan, pentru credință.     

  

traditii si obiceiuri 29 august
Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

  

Ce trebuie să împartă femeile pe 29 august 2023 

Femeile sunt cele care trebuie să țină cont de nenumărate tradiții și obiceiuri în această sfântă zi, în care este prăznuită Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Astfel, printre aceste tradiții și obiceiuri, acestea nu trebuie să uite, sub nicio formă, faptul că trebuie să împartă, pentru persoanele care nu se mai află printre noi. 

Pe data de 29 august, acestea se vor duce la biserică, pentru a sfinți, în special, mere, pere, castraveți, dar și struguri. Astfel, toate acestea, dar și alte bucate preparate în casă, calde, trebuie să fie împărțite și dăruite, celor care se află în nevoie. De asemenea, pachetele pot conține și pâine caldă, făcută de către gospodine în casă, tocmai pentru a simți mireasma deosebită, care, conform obiceiurilor, se spune că va aduce în respectiva familie, bunăstarea, liniștea, dar și sporul, toate acestea dăinuind, până la finalul acestui an.  

 

29 august
Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citește și: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să le respecte femeile în această zi

 

Tradiții și obiceiuri care trebuie sa fie respectate în această zi   

  • se pare că astăzi, conform obiceiurilor, este interzis să folosim cuțitul, pentru a tăia pâine, sau fructe și legume care sunt de o formă rotundă, pe toată durata acestei zile. 
  • Ținând cont de faptul că astăzi este o sărbătoare foarte mare, însemnată în calendarul creștin ortodox cu cruce roșie, astăzi nu avem voie să spălăm, să coasem, să măturăm, să facem diverse treburi în gospodărie sau alte astfel de munci, pentru a nu atrage asupra noastră pagubă și boli.  
  • În niciun caz, astăzi, pe întreaga durată a acestei zile, nu trebuie să se facă nunți, dar nici botezuri. 
  • Conform tradiției, se pare că astăzi nu se urează ”La mulți ani!”, nici unei persoane care are numele de Ioan, sau alte derivate ale acestui nume. 
  • De asemenea, tot astăzi, conform tradiției, se pare că nu avem voie nici să consumăm varză, dat fiind faptul că acest aspect ține de faptul că Sfântului Ioan Botezătorul i s-a tăiat capul pe varză de 7 ori și a înviat, dar nici vin roșu, considerându-se a fi sângele Sfântului Ioan, dar și al Mântuitorului Iisus care suferă în această zi.  
  • Se recomandă să se țină post negru, sau măcar obișnuit, pentru a prețui exact așa cum se cuvine marea sărbătoare. Cu toate acestea, în cazul în care nu reușim să facem acest lucru, putem totuși să mâncăm, însă doar turtă de mălai sau grâu, iar cu o seară înainte să bem doar apă, astfel sănătatea va fi lungă de durată, iar păcatele se vor ierta, indiferent de care au fost acestea.  

taierea capului sfantului ioan botezatorul 2023
Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Ce le este interzis femeilor să facă pe 29 august



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să le respecte femeile în această zi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies