Tarta cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu căpșune. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu căpșune, preparata așa
Rețetă de Tartă cu căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Prăjitură cu miere. Adorată și de cei mici!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 200 g zahăr
- un plic de zahăr vanilinat
- 2 ouă
- 2 gălbenușuri de ou
- 150 ml ulei de măsline
- coaja rasă a unei lămâi
- sare
- 1 linguriță de praf de copt
- 300 g făină
Ingrediente gem de căpșune
- 750 g căpșune
- 150 g zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriță amidon de porumb dizolvat cu 2 linguri de apă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Pentru aluat trebuie să folosim un bol mic, amestecați pentru aproximativ 2 minute zahărul, ouăle, uleiul, sarea, zahărul vanilinat și coaja de lămâie. Apoi adaugă făina și praful de copt. Frământă cu mâinile până obții o bucată de pâine. Puteți acoperi coca cu folie alimentară și apoi o puteți pune la frigider timp de aproximativ 30 de minute.
- Pentru umplutură trebuie să curățați căpșunele de codițe și apoi tăiați-le în bucăți. Încălziți căpșunile cu zahărul într-o tigaie și fierbe-le la foc mic până când zeama lor dispare complet. După ce au fiert timp de aproximativ 5 minute, strecoară căpșunele. Puneți gemul de căpșune înapoi în tigaie, adăugați amidonul dizolvat în apă și amestecați-l până când se îngroașă. Puteți stinge focul.
- Pune puțină făină pe masă pentru a asambla tarta. Împarte aluatul în două bucăți, una mai mare pentru blatul de tartă, iar alta puțin mai mică, pentru a o folosi la dungile de pe tartă, după ce scoateți bila de aluat din frigider. Întindem bucata mai mare pe masă până obținem o turtă. Tocmai am pus turtă pe hârtie de copt. Tăiem marginile turtei cu cuțitul pentru a crea un dreptunghi. Pune gem pe aluatul nostru. Vom face fâșii din marginile rămase și cealaltă bucată de aluat.
- Cu aproximativ 30 de minute sau până când se rumenește bine, coacem tarta cu gem de căpșune într-un cuptor preîncălzit la 175 de grade Celsius. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, apoi si tarta si tava, iar atunci când se răcorește, o vom felia ușor, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.