Tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete. Alege să îi surprinzi pe cei dragi!

retete de prajituri de casa

Tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete

Tarta cu cremă de frișcă și căpșune proaspete se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu

siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 3 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tartă cu căpșune. Deliciul pus în valoare!

tarta cu capsune
Tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tartă cu dovleac. Perfectă pentru acest sezon!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

retete pentru desert
Tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

Pentru aluat: 

  • 200 g unt 
  • 2 oua 
  • 2 linguri de zahar 
  • 1 linguriță de praf de copt 
  • 300 g faina 
  •  sare 
  • 1 esență de vanilie 

Pentru umplutura: 

  • 400 g căpșune proaspete 
  • 1 borcan mic de vișine fără sâmburi 
  • 400 g prune 
  • 2 linguri de amidon 
  • 4 linguri de zahar

Pentru frișcă: 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 150 ml frișcă lichida 
  • 150 g smântână
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 esență de vanilie 
  • 1 lingura de coaja rasa de lămâie 

Pentru decor: 

  • căpșune proaspete 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de gustare
Tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Pentru aluat, punem untul rece, tăiat cubulețe, oul bătut spumă și îndulcitorul într-un bol și amestecăm toate ingredientele. Pune praful de copt, sarea, vanilia și făina împreună. Amestecăm totul cu mâna până când obținem un aluat uniform. Am pus făina pe masă de lucru, am răsturnat aluatul și am întins o foaie rotundă de aproximativ 1 cm grosime.
    Folosim hârtie de copt pentru a tapeta tava de tartă, apoi, punem foaia de aluat peste pereții tăvii și tăiem restul de pe margine. Înțepăm cu furculiță din loc în loc și apoi l-am pus la frigider. 
  2. Pentru umplutură, spălăm căpșunele, luăm codițele și le tăiem în jumătate sau sferturi. Putem pune căpșunile, prunele și vișinele într-o oală, iar sucul de la vișine trebuie răsturnat într-o cană. Presărăm îndulcitorul și punem fructele pe foc pentru aproximativ 5 minute. Amestecăm ocazional. Am dizolvat amidonul în sucul de vișine, apoi am pus focul la mic și am turnat amestecul de amidon peste fructe. Amestecăm bine. După ce amestecul s-a îngroșat, îl tragem de pe aragaz. Am lăsat-o să se răcorească până când a devenit caldă. Scoatem tava cu aluat din frigider, turnăm umplutura caldă peste ea și apoi o nivelăm. O punem în cuptor la 180 de grade Celsius până când marginile crustei devin aurii. În momentul în care este gata, o scoatem din cuptor și o lăsam să se răcească. 
  3. Pentru frișcă, mixăm frișca lichidă și smântâna, reci cu îndulcitorul până când obținem o consistență spumoasă. La sfârșit, adăugăm coaja rasă de lămâie și vanilia. Înainte de a pune frișca pe tarta rece, adăugați bucăți de căpșune. O punem la frigider pentru 2 ore și apoi o servim. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

tarta cu crema de frisca
Tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Tartă cu dovleac. Perfectă pentru acest sezon!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies