Tarta cu frișcă și afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tartă cu frișcă și afine.
Rețetă de Tartă cu frișcă și afine
Rețeta delicioasă de Tartă cu frișcă și afine, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tartă cu frișcă și afine este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta de Tartă cu frișcă și afine este pentru 6 persoane
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Tartă cu frișcă și afine
Pentru aluat:
- 200 g unt
- 2 oua
- 2 linguri zahăr granulat
- 2 lingurițe praf de copt
- 300 g făină
- un praf de sare
- o esență de vanilie
Pentru umplutură:
- 400 g afine proaspete
- 1 borcan de vișine fără sâmburi
- 400 g prune decongelate
- 2 linguri amidon
- 4 linguri zahăr granulat
Pentru frișcă:
- 150 ml frișcă lichidă
- 150 g smântână
- 2 linguri de zahăr pudră
- o esență de vanilie
- 1 lingura coajă rasă de lămâie
Pentru decor:
- afine
- frunze de mentă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro
Citește și: Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți. Bucură-te de aromele sănătoase ale mării!
Mod de preparare - Tartă cu frișcă și afine
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem este să începem prin prepararea aluatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom pune untul rece tăiat cubulețe, alături de ouăle bătute spumă, îndulcitorul, ingrediente pe care le vom amesteca împreună. Imediat apoi, vom adăuga tot aici și praful de copt, sarea, esență de vanilie, dar și făina. Toate aceste ingrediente se amestecă direct cu mâna până obținem un aluat omogen.
- În continuare, vom presăra făină pe o suprafață plată, peste care vom răsturna aluatul. Îl întindem într-o foaie rotundă, pe care o vom așeza într-o tavă, tot rotundă, de tartă, pe care am așezat hârtie de copt, în prealabil. După ce am pus foaia de aluat, o vom lipi bine și de pereții tăvii, iar surplusul de pe margine, se va înlătura cu un cuțit. Înțepăm din loc în loc aluatul, cu o furculiță, iar ulterior îl dăm la frigider.
- A venit timpul să ne ocupăm și de prepararea umpluturii. Așadar, vom începe prin a spăla afinele, pe care le vom tăia în jumătăți sau în sferturi. În continuare, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom pune afinele, prunele și vișinele, iar sucul de la vișine îl răsturnăm într-o cană. În oală adăugăm și îndulcitorul, o punem pe foc și o lăsăm să fiarbă timp de 5 minute, amestecând din când în când.
- Separat, în sucul de la vișine păstrat, vom dizolva amidonul, iar la focul la mic, turnăm amestecul de amidon peste fructe, amestecând bine până când s-a îngroșat compoziția, moment în care o tragem de pe foc și o lăsăm să se răcorească, pentru ca ulterior să scoatem tava cu aluat din frigider, pentru a turna umplutura și a o nivela. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, până în momentul în care crusta deține o culoare aurie pe margini. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior și tarta din tavă și o lăsăm să se răcească.
- În acest interval de timp, pregătim și frișcă, motiv pentru care vom amesteca, într-un bol de dimensiuni mai mari, frișca lichidă și smântâna rece. Le mixăm cu îndulcitorul până obținem o consistentă de spumă, iar ulterior, încorporăm și esența de vanilie, dar și coaja rasă de lămâie. Astfel încât, odată pregătită frișca, peste tartă o vom pune, pentru ca ulterior să o decorăm cu bucăți de afine și frunze de mentă. Desertul se introduce la frigider timp de 2 ore, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci!