Cântăreața a prezentat rețeta de tartă cu smochine și prune.
Anna Lesko, cunoscuta și îndrăgita artistă, cu o carieră de succes în lumea muzicală, este la fel de activă și în mediul online, acolo unde pregătește alături de urmăritorii ei cele mai delicioase rețete, din ingrediente puține. Astfel, de această dată, artista a pregătit o prăjitură de sezon, realizată din prune și smochine și a dezvăluit întreg procesul, dar și ingredientele pe care le folosește.
Ingrediente:
- 1,2 kg de prune
- 12 buc de smochine
- 300 grame făină
- 150 grame zahăr
- 5 oua
- 1 linguriță de bicarbonat stins în oțet
- 1 zahăr vanilinat
- 1 esență de vanilie
- Scorțișoară presărată pe deasupra (opțional)
Tarta este în straturi:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- Un strat de prune
- Un strat de compoziție
- Un strat de smochine
- Un strat de compoziție
- Ultimul strat prune și smochine
- La cuptor la 180 de grade timp de 45 de minute.
Cum pregătește Anna Lesko tarta cu smochine și prune
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
După ce a prezentat toate ingredientele de care are nevoie, a făcut compoziția, a tăiat și curățat fructele, le-a adăugat esență de vanilie, zahăr și scorțișoară, apoi a început să toarne tarta în tavă, în straturi. Astfel, primul strat este cel de fructe, după care vine cu compoziția, smochinele pe deasupra, încă un strat de compoziție, iar în ultimul strat îmbină ambele fructe. “Vă propun să facem împreună o tartă din smochine și prune. Așadar, avem nevoie de următoarele ingrediente. În primul rând, smochine. Avem nevoie de prune, chiar dacă sunt mititele, sunt perfecte pentru ce avem noi nevoie. Un pic de scorțișoară, de data aceasta zahăr vanilinat, esență de vanilie, ouă, făină, zahăr. Dacă doriți în loc de zahăr, puteți să puneți un pic de miere. Aproape că am terminat cu prunele și imediat mă ocup de smochine. 4-5 ouă, adăugăm zahărul în făină și punem și zahăr vanilinat, acum stingem bicarbonatul cu oțet. Mai pun un pic de smochine și acoperim cu fructe și un pic de scorțișoară. Uitați-vă cât de bine arată tarta noastră în formă de inimioară. Textura este foarte bună,o să dezlipesc un pic și imediat o las un pic să se răcească și o tăiem. Am apucat să o tai, acum o scoatem. E foarte zemoasă!”, a spus Anna Lesko.