Tartele cu caise se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tarte cu caise.
Rețetă de Tarte cu caise
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar X pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Chec cu zmeură. Cel mai pufos dintre toate!
Citește și: Ciorbă de perișoare. Exact ca la mama acasă!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 300 g de unt rece
- 3 ouă, la temperatura camerei
- 150 g de zahăr granulat
- 3000 g de făină
- un praf de sare
ingrediente pentru umplutură
- 20 de caise coapte
- 4 linguri de zahăr granulat
- un ou
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru a face această rețetă delicioasă de tarte cu caise, mai întâi tăiați untul rece în bucăți, apoi amestecați ouăle bătute, zahărul, praful de sare și făina într-un bol mare. Amestecă bine toate aceste ingrediente pentru omogenizare și la final formează o bilă de aluat, învelește-o în folie alimentară și da-o la frigider pentru minim 30 de minute.
- Apoi, pregătiți umplutura. Mai întâi spălați caisele în apă rece, apoi ștergeți-le și tăiați-le în sferturi sau jumătăți, în funcție de gust și mărime (mici sau mari).
- Acum pregătiți tava de copt. Pentru aceasta, puneți hârtie de copt pe ea și, în același timp, preîncălziți cuptorul la o temperatură de 190°C. Acum că aluatul a stat ceva timp la frigider, îl scoatem, îl așezăm pe o suprafață plană presărată cu făină și întindem aluatul pe el cu un sucitor pentru a obține o formă rotundă de aluat. Cu toate acestea, forma nu trebuie să fie un cerc perfect pentru această rețetă. Deci nu tăiați nimic, doar întindeți-l.
- În mijlocul acestei forme rotunde începe să așezi caisele în cerc, lăsând aproximativ 2 cm de margine pentru ochi. Motivul pentru a lăsa o dimensiune mai mare pe margini este ca mai târziu, când așezi fructele pe ele, marginile se pot ridica și se pot plia ușor peste fructe. Puteți adăuga și câteva afine la caise, dacă doriți. Se ung apoi marginile cu ou bătut și se presară generos cu zahăr granulat peste margini și pe toată suprafața, dacă se dorește.
- Pune tavă la cuptorul preîncălzit la 190°C pentru aproximativ 40 de minute. După aceasta scoatem forma din cuptor, scoatem și tarta din formă, o lăsăm să se răcească apoi o punem pe o farfurie și rețeta de azi este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.