Te doare spatele? Diabetul are acest simptom, conform unui nou studiu recent

Te doare spatele? Diabetul are acest simptom, conform unui nou studiu recent
Te doare spatele? Diabetul are acest simptom, conform unui nou studiu recent

Oamenii cu diabet au un risc cu 35% mai ridicat de a avea dureri în zona lombară şi cu 24% de a avea dureri la gât decât cei care nu au diabet, conform unui nou studiu al cercetătorilor de la University of Sydney.

Descoperirile lor, bazate pe meta-analize de studii care cercetează legăturile dintre diabet şi dureri de spate sau de gât, au fost publicate pe 21 februarie în PLOS ONE.

Citeste si: Impresionant! Arată-mi cum zâmbeşti ca să-ţi spun cât va dura căsnicia ta...sau cât eşti de fertilă

Citeste si: Dietele vegane pentru diabet! Sunt ideale si cresc productia de insulina

Mulţi adulţi trec prin dureri de spate în zona lombară în timpul vieţii şi aproape jumătate au dureri de gât la un anumit moment în viaţă, scrie Medical Xpress.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Diabetul şi durerile de spate şi gât par cumva să fie asociete. Nu putem spune cum, dar aceste descoperiri pot conduce la mai mult studii”, a precizat Manuela Ferreira, cercetătoare la Institute of Bone and Joint Research de la University of Sydney, o autoare a studiului.

Citeste si: Vitaminele și mineralele cele mai importante pentru sănătate. Lista dezvăluie secretului longevității

Citeste si: Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: ajută la scăderea în greutate şi regenerarea celulară

„Diabetul de tip 2 şi durerea în zona lombară au o legătură strânsă cu obezitatea şi lipsa activităţii fizice, astfel o evoluţie logică a acestui studiu poate fi de a examina aceşti factori în detaliu mai mare.

Analizele noastre adaugă la setul de dovezi care arată că activitatea fizică joacă un rol fundamental în menţinerea sănătăţii”, a mai spus cercetătoarea.

Citeste si: Ameţeşti des şi ai senzaţia de cădere? Tulburarea poate fi mai gravă decât pare. Când trebuie să mergi la doctor

Citeste si: S-a descoperit un nou înlocuitor al zahărului: fără calorii şi mai bun decât extractul de stevie

sursa: descopera.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce NU trebuie să faci pe 9 martie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies