Foarte multe persoane aleg să renunţe la zahăr, dar din păcate, nu şi la îndulcitorii extraşi din stevia, fructul monk sau alte surse, tocmai pentru a găsi un înlocuitor accesibil, natural, fără prea multe calorii sau, de ce nu, cu zero calorii.
Un startup din Tel Aviv pare că a dat lovitura. Amai Proteins este o companie care a creat numeroase proteine de mii de ori mai dulci decât zahărul, sustenabile şi create în laborator, dar şi foarte sănătoase pentru digestie.
Acestea induc gustul dulce fără să conţină calorii.
Îndulcitorii pe care îi regăsim pe rafturile supermarketurilor sunt, de cele mai multe ori, artificiali, cum ar fi aspartamul sau naturali precum extractul de stevie, acestea fiind mici molecule care ajung în corp abia după ce sunt digerate de ficat şi rinichi.
Proteinele dulci sunt digerate mult mai natural decât moleculele de mici dimensiuni, fără riscuri neprevăzute. Problema este că recoltarea plantelor în cantităţi mari şi extractul suficient de proteină poate fi costisitor şi destul de complicat. Multe proteine dulci nu sunt suficient de stabile pentru a rezista mediului acidic cum ar fi într-o băutură uşoară sau la o temperatură ridicată în momentul în care sunt adăugate în anumite preparate şi gătite.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro